Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή

Μίλτος Τεντόγλου: Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή
Reuters

Με ένα χαμόγελο “χαραγμένο” στο πρόσωπό του, ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στην κορυφαία θέση του βάθρου των νικητών και άκουσε τον εθνικό μας ύμνο, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του μήκους, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου χρίστηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βουδαπέστη, για την κορυφή που κατέκτησε στον τελικό του μήκους και μια ημέρα μετά, ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, για να ακούσει τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Έχοντας πάρει από χθες (24.08) στα χεριά του το χρυσό μετάλλιο, ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίστηκε στο βάθρο των νικητών με ένα μεγάλο χαμόγελο, συνοδευόμενος από τους Τζαμαϊκανούς, Γουέιν Πίνοκ και Τάτζεϊ Γκέιλ (2η και 3η θέση αντίστοιχα).

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο με κορυφαίο άλμα στα 8,52, με την έκτη και τελευταία του προσπάθεια στον τελικό του μήκους.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης, αλλά και η “χάλκινη” στην Βουδαπέστη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, θα επιστρέψουν το βράδυ του Σαββάτου (26.08) στην Ελλάδα. Οι δυο τους, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, θα ταξιδέψουν για τη χώρα μας με την πτήση A3879 και με προγραμματισμένη ώρα άφιξης 21.10.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις