Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: Η ατάκα στη μητέρα του μετά την ακύρωση του άλματος του

Μίλτος Τεντόγλου: Η ατάκα στη μητέρα του μετά την ακύρωση του άλματος του

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο μήκος. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει την καλύτερη επίδοση τη φετινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου του ακύρωσε το άλμα του στα 8,40 μ. λόγω παπουτσιών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είδε την ομοσπονδία να του ακυρώνει το άλμα στα 8.40μ. και φρόντισε να δώσει απαντήσεις λίγες ώρες αργότερα, όταν πήδηξε με… διαφορετικά παπούτσια 8.41μ., κάνοντας πράξη τα λόγια του (σ.σ. ότι μπορεί να πηδήξει όποτε θέλει τα 8.40μ.).

Για την απάντηση που έδωσε ο Μίλτος Τεντόγλου στα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου που ακύρωσαν το άλμα του στα 8,40 μ. μίλησε η μητέρα του Έλληνα πρωταθλητή. 

«Μπορούσε να το κάνει, ήθελε να το κάνει και το έκανε. Είχε στόχους και προσπαθεί να πετύχει αυτά που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά. Του εύχομαι καλή επιτυχία, μιλάμε πάντα πριν από κάθε αγώνα. Του έχω εμπιστοσύνη. Δεν επηρεάζεται από όλα αυτά» δήλωσε αρχικά στον ΑΝΤ1 η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου.

«Εμένα το πρόβλημα μου ήταν πως νιώθει, αν τσαντίστηκε, αν στενοχωρήθηκε, αν αποδιοργανώθηκε από όλα αυτά ενόψει του απογευματινού αγώνα (σ.σ. του αγώνα στον οποίο έκανε το άλμα στα 8,41 μ.)», δήλωσε ακόμα, ενώ αποκάλυψε ότι «του μίλησα και μου είπε “εγώ δεν χαλιέμαι από όλα αυτά, συνεχίζω”».

Γιώργος Πομάσκι: «Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή»

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι μίλησε στην ΕΡΤ για την απόφαση να δημοπρατηθούν τα παπούτσια που στέρησαν στον Μίλτο Τεντόγλου την πρώτη κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και να δημοπρατηθούν για τα παιδιά στην Τουρκία. 

«Κάτι αρνητικό μπορεί να γίνει θετικό. Έτσι το σκεφτήκαμε» σημείωσε ο προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι σχετικά με την πρωτοβουλία τους.

Όσο για το πώς αισθάνθηκε στην ακύρωση της πρώτης επίδοσής του από τη World Athletics για… παράτυπα παπούτσια, είπε ότι: «αυτά γίνονται με βάση κάποιυς νόμους που αλλάζουν συνέχεια και είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε. Εγώ αυτά τα προσπερνώ, πάμε στην επόμενη μέρα. Αντέδρασε και ο Μίλτος με τον καλύτερο τρόπο και απέδειξε ότι δεν έχει καμία σημασία τι φοράς. Το θέμα είναι σε ποιο πόδι ποιο παπούτσι είναι πιο βολικό». Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή, ξεκαθάρισε.

Είναι καταπληκτική η συμπαράσταση και το ενδιαφέρον του κόσμου, ανέφερε ακόμα ο. Πομάσκι.

Για τα επίμαχα παπούτσια είπε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έχει παλιότερο μοντέλο ακριβώς το ίδιο, και οι διαφορές είναι μικρές. «Το πιο παράξενο για μένα είναι για ποιο λόγο είναι απαγορευμένο» τόνισε.

Επόμενος στόχος το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Το έχει κερδίσει ήδη δύο φορές και θα είναι ο μόνος που θα το έχει κάνει τρεις φορές» είπε κλείνοντας ο προπονητής Πομάσκι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις