Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: Οι δηλώσεις του έφεραν επίσημες θέσεις από ΣΕΦ και ΣΕΓΑΣ

Μίλτος Τεντόγλου: Οι δηλώσεις του έφεραν επίσημες θέσεις από ΣΕΦ και ΣΕΓΑΣ
ΦΩΤΟ Intime

Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά τους αγώνες κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, άνοιξαν τον… ασκό του Αιόλου για τις εγκαταστάσεις στο φαληρικό γήπεδο, με τη διοίκηση του  ΣΕΦ και τον ΣΕΓΑΣ να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο ανέδειξε την ακαταλληλότητα του στίβου μετά το τέλος των προσπαθειών του, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ τα εξής: «Αν ήταν καλό το στάδιο θα έκανα παραπάνω άλματα. Αυτό το στάδιο δεν είναι ούτε για επιδόσεις, ούτε για τίποτα». 

Ακολούθησαν έτσι επίσημες ανακοινώσεις τόσο από την πλευρά του ΣΕΦ, όσο και από τον ΣΕΓΑΣ, με τις οποίες κάνουν ουσιαστικά… μπαλάκι τις ευθύνες για τα προβλήματα, που αντιμετώπισαν όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές.

Η ανακοίνωση του ΣΕΦ

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του αθλητή και χρυσού Ολυμπιονίκη, κ. Μίλτου Τεντόγλου, η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας εκφράζει τη λύπη της για την ύπαρξη αγωνιστικών συνθηκών που δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά standards του κλειστού στίβου πανελλαδικά, αλλά και στους στόχους των αθλητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διοργανώθηκε στο Σ.Ε.Φ.

Επισημαίνεται ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν προορίζεται να αποτελεί αποκλειστικά ένα γήπεδο κλειστού στίβου, παρά μόνο φιλοξενεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση επί σειρά ετών. Οι αθλητικές υποδομές (διαδρομές στίβου, ταρτάν, σκάμμα, εμπόδια) για το εν λόγω πανελλήνιο πρωτάθλημα ολοκληρώνονται μόλις λίγες ημέρες πριν, με αποκλειστική ευθύνη του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), στον οποίο ανήκει και ο σχετικός εξοπλισμός.

Ευθύνη του Σ.Ε.Φ. αποτελεί η διασφάλιση της υγειονομικής προστασίας και της ασφαλούς χρήσης των λοιπών υποδομών του Σταδίου (αποδυτήρια, ιατρείο κ.α.). Η διοργάνωση τελεί υπό την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ και η Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. εκφράζει τη σιγουριά της ότι αφουγκράζεται προσεκτικά τα αιτήματα των αθλητών και θα δώσει λύσεις».

Η απάντηση από τον ΣΕΓΑΣ

Σε απάντηση των όσων αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, στην επίσημη ιστοσελίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Πράγματι το ΣΕΦ από το 2012 και μετά «φιλοξενεί» όλες τις διοργανώσεις Κλειστού Στίβου της Ομοσπονδίας μας, λόγω των γνωστών προβλημάτων του Κλειστού Σταδίου της Παιανίας, στα οποία καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύσεις και τα οποία ταλανίζουν για πολλά χρόνια την οικογένεια του Στίβου.

Θα συμφωνήσουμε ότι το ΣΕΦ δεν προορίζεται να αποτελεί αποκλειστικά ένα Στάδιο Στίβου, αλλά το να «ζητιανεύουμε» ημερομηνίες για να διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις μας, στο μοναδικό Στάδιο που αυτή τη στιγμή υπάρχει για διοργανώσεις Κλειστού Στίβου στη χώρα μας, δεν αναφερόμαστε καν στις προπονήσεις, αυτό σίγουρα ξεπερνά τα όρια.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ, λόγω αδυναμίας του ΣΕΦ (έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης), αναλαμβάνει με δικά του έξοδα (με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και την τοποθέτηση των διαδρομών στίβου, σε συνεργασία με εργολάβο που έχει υποδειχθεί από το ΣΕΦ και πάντα με την επιστασία του έμπειρου προσωπικού του Σταδίου. Τώρα από το «αναλαμβάνω την τοποθέτηση», μέχρι «μου ανήκουν οι διαδρομές στίβου», δεν υπάρχει καμία σχέση και σίγουρα αποτελεί αυθαίρετη ερμηνεία ατόμων που δεν έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν πριν την ανάρτηση του ΔΤ η Διοίκηση του Σταδίου απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του ΣΕΦ, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα για το τι ανήκει και τι δεν ανήκει στο ΣΕΦ, για να τους ενημερώσουν.

Ενημερωτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το ΣΕΦ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αποθήκευση, τη συντήρηση καθώς και για τις απαραίτητες επισκευές των διαδρομών στίβου προκειμένου αυτές να καταστούν λειτουργικές και ασφαλείς για τη διοργάνωση αγώνων. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όποιες επισκευές ή επιδιορθώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην εγκατάσταση του Στίβου έχουν καλυφθεί από το ΣΕΦ.

Τα όσα αναφέρθηκαν από τον Πρωταθλητή μας, είναι γνωστά σε όλους, ακόμη και στη Διοίκηση και τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, αλλά το να προσπαθούμε να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, μεταφέροντας τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα, δεν αποτελεί τη σωστή αντιμετώπιση στο υπάρχον πρόβλημα.

Πεποίθηση του ΣΕΓΑΣ είναι ότι όλα τα προβλήματα λύνονται μόνο με συνεργασία και όχι δημιουργώντας αντιπαλότητες και θέλει να πιστεύει ότι η Διοίκηση του ΣΕΦ πράγματι «αφουγκράζεται προσεκτικά τα αιτήματα των αθλητών και θα δώσει λύσεις», όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου και όπως έχει υποχρέωση.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις