Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μήνυμα στήριξης του Μίτσελ στον ποδοσφαιριστή Γιάνκτο που αποκάλυψε ότι είναι γκέι

Μήνυμα στήριξης του Μίτσελ στον ποδοσφαιριστή Γιάνκτο που αποκάλυψε ότι είναι γκέι
Intime.gr

Την στήριξή του μέσω μηνύματος στα social media πρόφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στον διεθνή Τσέχο Γιάκουμπ Γιάνκτο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες (13/2) ότι είναι γκέι, λέγοντας ότι θέλει να ζήσει τη ζωή του «ελεύθερος».

Ο 27χρονος διεθνής Τσέχος, Γιάκουμπ Γιάνκτο αποκάλυψε πως είναι ο ομοφυλόφιλος και δεν θέλει πια να κρύβεται για τη σεξουαλικότητα του. Τα λόγια του ποδοσφαιριστή της Χετάφε είχαν πολλές θετικές αντιδράσεις από τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τον Μίτσελ του Ολυμπιακού να εκφράζεται και να τον στηρίζει.

«Φοβήθηκα όταν είδα τη φωτογραφία σου στα μέσα ενημέρωσης. Νόμιζα ότι κάτι κακό είχε συμβεί με σένα. Ευτυχώς επιβεβαίωσα ότι συνεχίζεις να είσαι ακόμα ένας καλός και ευτυχισμένος άνθρωπος. Ξέρεις ότι σου εύχομαι μια καλή ζωή», έγραψε ο Μίτσελ στο Twitter.

Ο Γιάνκτο, παίκτης της Χετάφε που αγωνίζεται ως δανεικός στη Σπάρτα Πράγας, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής προερχόμενος από τη La Liga που ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, λέγοντας ότι θέλει να ζήσει τη ζωή του μόνο «ελεύθερα, χωρίς φόβο, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς βία και με αγάπη».

«Όπως όλοι οι άλλοι, έχω τα δυνατά μου σημεία. Έχω τις αδυναμίες μου. Έχω οικογένεια. Έχω τους φίλους μου», είπε ο Γιάνκτο σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram. «Έχω μια δουλειά που την κάνω όσο καλύτερα μπορώ, εδώ και χρόνια, με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος. Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι κι εγώ θέλω να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερα. Χωρίς φόβους. Χωρίς προκατάληψη. Χωρίς βία. ΑΛΛΑ με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πλέον να κρύβομαι».

Ο 27χρονος Γιάνκτο έφτασε στη Χετάφε το 2021 από τη Σαμπντόρια. Επαιξε μόνο 14 παιχνίδια στη LaLiga λόγω τραυματισμού, πριν πάει στην Τσεχία τον Αύγουστο του 2022 ως δανεικός στη Σπάρτα Πράγας. Με την εθνική Τσεχίας έχει παίξει 45 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα γκολ, συμμετέχοντας και στο Euro 2020. Έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2017.

Να αναφέρουμε ότι η ισπανική ιστοσελίδα huffingtonpost.es -που ασχολήθηκε με το θέμα- θυμήθηκε ότι ο Μίτσελ ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να ανέχεται συνθήματα όπως «Μίτσελ ομοφυλόφιλε» στα γήπεδα σε όλη την Ισπανία για χρόνια. Σε μια συνάντηση με ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικά χρόνια, ένας από αυτούς τον ρώτησε: «Είσαι ομοφυλόφιλος;».

«Γεια σου, Χάβι, με ρωτάς αν είμαι ομοφυλόφιλος. Όχι, δεν είμαι. Προτιμώ μια άλλη τάση, αλλά αυτή τη σέβομαι απόλυτα. Δεν ξέρω αν αυτό σε επηρεάζει πάρα πολύ. Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων, μακριά από εμένα αυτό. Και εσύ;», απάντησε ήρεμα ο Μίτσελ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις