Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μίτσελ: «Έχω ζητήσει από τον πρόεδρο να μην έχουμε περισσότερους από 24 παίκτες στον Ολυμπιακό»

Μίτσελ: «Έχω ζητήσει από τον πρόεδρο να μην έχουμε περισσότερους από 24 παίκτες στον Ολυμπιακό»
Intime.gr

Ο Μίτσελ “υποσχέθηκε” έναν καλύτερο Ολυμπιακό, σε σχέση με αυτό που είδαμε στην πρώτη του… θητεία και τόνισε ότι η ομάδα έχει την ικανότητα να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη φάση. Το αίτημα του προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον αριθμό των ποδοσφαιριστών.

Ο Μίτσελ ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός την Τετάρτη (21.09) και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας -έχοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλευρό του- παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου, Ζοζέ Ανιγκό, ο Α’ αντιπρόεδρος, Γιάννης Μώραλης και ο αθλητικός διευθυντής Κριστιάν Καρεμπέ.

Στην αρχική ομιλία του, ο Μίτσελ αρκέστηκε να πει: «Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να σταματήσουμε να μιλάμε και να επικεντρωθούμε στη σκληρή δουλειά». Στις ερωτήσεις εν συνεχεία των εκπροσώπων του Τύπου ο Ισπανός προπονητής τόνισε αρχικά για το πως έγιναν οι επαφές για να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά: «Οι επαφές ήταν πολύ γρήγορες. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα το βράδυ της Κυριακής. Ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε βρίσκεται εδώ μαζί μας. Η απάντηση ήταν άμεση. Τι ώρα και πότε; Αυτό σας το λέω για να σας πω πόσο μεγάλη επιθυμία και πρόθεση υπήρχε για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Το περίμενα. Οσον αφορά στους παίκτες, ο αριθμός είναι ένα πρόβλημα, είναι ένα μειονέκτημα και για τον προπονητή και για τους παίκτες. Γι’ αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο και τους συνεργάτες να μην έχουμε περισσότερους από 24 παίκτες, συν τους τερματοφύλακες. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο αυτό που εχω ζητήσει, αλλά ξέρω ότι θα γίνει».

Ο Μίτσελ συνέχισε: «Ξέρω ότι περνάμε μια δύσκολη φάση, αλλά ξέρω ότι έχουμε τις ικανότητες για να την ξεπεράσουμε. Έχουμε την πρόθεση να ηρεμήσουμε τα πράγματα όσον αφορά στη νευρικότητα που υπάρχει. Ξέρουμε πολύ καλά τις δυσκολίες. Ειμαστε ρεαλιστές και γνωρίζουμε καλά τους παίκτες που έχουμε και ξέρουμε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την ποιότητά μας σε καλή απόδοση. Εχουμε κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, τη συνεχή και αδιαπραγμάτευτη στήριξη των οπαδών μας. Θέλουν βλέπουν την ομάδα να είναι καλά».

Ως προς το τι θέλει ν’ αλλάξει πρώτα, ο Μίτσελ εξήγησε: «Αυτό που θέλω να αλλάξω είναι να ανεβάσω την αυτοπεποίθηση των παικτών μας που έχει χαθεί μετά τα άσχημα αποτελέσματα. Υπάρχει κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο… οι νίκες. Για να τις πετύχεις πρέπει να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό το έχουμε. Εάν χτίσουν αυτοπεποίθηση και πιστέψουν στις δυνατότητές τους, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν χρειάζεται ν α πιστέψουν στον προπονητή, αλλά στον εαυτό τους».

Για την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε: «Πραγματικά, μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Ένιωσα ένας από εσάς γι’ αυτό και συνέχισα να την παρακολουθώ και να την αγαπάω. Υπήρχε ψυχολογία και πολύ καλό κλίμα και είμαι σίγουρος ότι θα το έχουμε ξανά. Θα είμαστε όπως την πρώτη χρονιά».

Για τον Μαρσέλο, ο Μίτσελ επισήμανε: «Εδώ και 24 ώρες που είμαι στην Ελλάδα όλοι μου μιλάνε για τον Μαρσέλο. Πόσο σπουδαίος παίκτης είναι και πόσο ταπεινός. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό προσωπικότητας οποιουδήποτε παίκτη που έχει θριαμβεύσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είναι εκπληκτικός για οποιοδήποτε κλαμπ και αποδυτήρια.. Σας υπόσχομαι ότι θα δείτε πολύ μεγάλες βραδιές».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις