Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: “Φαρμάκι” οι… Wags του 1966 για τις “διαδόχους”! Οι σύζυγοι των ποδοσφαιριστών τότε και τώρα

Wags Μουντιάλ

Μια ιδιαίτερη ομάδα γυναικών μοιράζεται ζωντανές, ιστορικές αναμνήσεις για το πώς ήταν να υποστηρίζεις την εθνική Αγγλίας. Είναι οι σύζυγοι των ηρώων ποδοσφαιριστών του 1966, που κατέκτησαν για πρώτη -και μοναδική μέχρι σήμερα- φορά το Μουντιάλ!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για τις… Wags του Μουντιάλ 1966! Το ακρωνύμιο που αποτελεί μόδα τα τελευταία χρόνια (σ.σ. σημαίνει Σύζυγοι και Σύντροφοι, από το Wives and Girlfriends), αν και -όπως είναι λογικό- τίποτα κοινό δεν υπάρχει στις δύο εποχές.

Το Μουντιάλ και οι τρομακτικές αντιθέσεις

Ούτε στο κομμάτι του lifestyle, ούτε και σε πολύ βασικότερες πτυχές: Όπως για παράδειγμα αυτήν της θέσης της γυναίκας στην βρετανική κοινωνία…

Σε αντίθεση, λοιπόν, με την σημερινή “βασίλισσα” των Wags, την Ρεμπέκα Βάρντι, σύζυγο του επιθετικού της εθνικής Αγγλίας και της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι, η οποία ξόδεψε -κρατηθείτε- το ποσό των 140.000 λιρών για να μεταβεί στην Ρωσία με ιδιωτικό τζετ, τρεις σύζυγοι ποδοσφαιριστών της “χρυσής” ομάδας του 1966 πήραν απλά το τραίνο για το Λονδίνο, όπου η Αγγλία έδωσε τότε όλα της τα παιχνίδια.

Η Πατρίτσια Χαντ, που τότε ήταν παντρεμένη με τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Ρότζερ, θυμάται: “Συναντήθηκα με την Πατ Γουίλσον (σύζυγο του αμυντικού Ρέι Γουίλσον) και την Νόρμα Τσάρλτον (σύζυγο του θρυλικού Μπόμπι Τσάρλτον) στο Warrington και όλες μαζί πήγαμε στον σταθμό για το Γουέμπλεϊ.

Ήμασταν εντελώς ανώνυμες, φυσικά. Κανείς δεν έκανε… σαματά για εμάς, κανείς δεν μας γνώριζε. Δεν ήταν όπως είναι σήμερα. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, δεν μπορούσαμε καν να τους πλησιάσουμε. Η νοοτροπία ήταν πως βρίσκονταν εκεί για να κάνουν την δουλειά τους και όταν θα τελείωναν όλα, τότε θα μπορούσαμε να τους δούμε”, λέει η Πατρίτσια Χαντ.

Για να συνεχίσει: “Βλέπαμε τους αγώνες και μετά επιστρέφαμε στο σπίτι. Δεν βλέπαμε τους συζύγους μας. Ήταν κατά κάποιον τρόπο πολύ φυσιολογικό”.

Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον και η σύζυγός του, Νόρμα / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

“Φαρμάκι” οι… πρώτες Wags για τις σημερινές!

Πώς αλλάζουν οι καιροί όμως…

Η κυρία Βάρντι, μιλά σήμερα ανοιχτά για τις σεξουαλικές σχέσεις των παικτών με τις συζύγους τους. Λέει ότι εκείνη και ο σύζυγός της δυσκολεύονται να αποκτήσουν οικειότητα κατά την διάρκεια του Μουντιάλ. “Δεν υπάρχει απαγόρευση στο σεξ, όμως πιστεύω ότι δυσκολευόμαστε έτσι κι αλλιώς λόγω των παιδιών“!

Η Πατρίτσια Χαντ, από την πλευρά της, δεν κατονομάζει την κυρία Βάρντι. Ωστόσο μοιάζει να μην είναι… μεγάλη φαν του πιο “ελεύθερου” τρόπου ζωής των σημερινών… Wags!

Πρέπει να έχεις φτιάξει το στήθος σου, τα ψεύτικα μαλλιά σου, τα ψεύτικα δόντια και νύχια. Δεν είναι αληθινά, έτσι δεν είναι;” διερωτάται… στάζοντας “φαρμάκι”!

Η Ρεμπέκα Βάρντι, στις εξέδρες των ρωσικών γηπέδων για το Μουντιάλ

Για να συνεχίσει: “Οι Wags φαίνονται σα να είναι βασισμένες στο πώς φαίνονται οι άνθρωποι στα ριάλιτι. Μοιάζουν να αντιγράφουν αυτό το ύφος και να μην θέλουν να φαίνονται φυσιολογικές. Λοιπόν, δεν ξέρω πώς γυρνάς στο σπίτι με όλο αυτό το “φως”, για να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή”.

Η Ρεμπέκα Βάρντι συνεχώς δημοσιεύει φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο instagram. Τόσο δικές της, όσο και των… υπολοίπων Wags…

https://www.instagram.com/p/Bk5c0fmgN-L/?taken-by=beckyvardy

 

https://www.instagram.com/p/BkxmsYNglFz/?taken-by=beckyvardy

https://www.instagram.com/p/Bkf0UFwABNs/?taken-by=beckyvardy

https://www.instagram.com/p/BkdQ2fnBbpi/?taken-by=beckyvardy

https://www.instagram.com/p/BkDebinhMLI/?taken-by=beckyvardy

Δεν τις προσκάλεσαν καν στην δεξίωση!

Το lifestyle της σημερινής εποχής φαντάζει… εξωγήινο στις Wags του 1966. Οι οποίες είχαν αποκλειστεί από την δεξίωση που διοργάνωσε η αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 1966! Η δεξίωση με την… σαμπάνια να ρέει, είχε διοργανωθεί στο ξενοδοχείο των βασιλικών κήπων του Kensington. Οι σύζυγοι -και μία αρραβωνιαστικά- των ποδοσφαιριστών, είχαν δειπνήσει… χωριστά! Περίπου τα μεσάνυχτα, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές τις… παρέλαβαν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η Καθλίν Πίτερς, σύζυγος του μέσου, Μάρτιν, θυμάται: “Ήμασταν “παγωμένες” και απλά καθόμασταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, κοιτώντας το μετάλλιο σαν μικρά παιδιά. Δεν ήπιαμε καν σαμπάνια, νομίζω μας προσέφεραν ένα φλυτζάνι τσάι“.

Η σύζυγος του Τζακ Τσάρλτον, Πατ, 83 ετών σήμερα, η οποία αρέσκεται να αστειεύεται πως είναι η… γηραιότερη Wag του κόσμου (!), ήταν τότε απούσα.

Είδε τον τελικό του Μουντιάλ σε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση στο πατρικό της στο Λιντς, μαζί με την μητέρα της. “Φυσικά ήμασταν πολύ υπερήφανες για εκείνους, αλλά δεν εμπλεκόμασταν με κανένα τρόπο όπως οι σημερινές Wags”, λέει.

Όπως η Κέιτι Γκούντλαντ, αρραβωνιαστικά του σημερινού αρχηγού της εθνικής Αγγλίας στο Μουντιά, Χάρι Κέιν, έτσι και η Πατ ήταν τότε έγκυος και έπρεπε να μείνει στο σπίτι για ιατρικούς λόγους. “Ήθελα να πάω στον τελικό, αλλά η ιατρική συμβουλή ήταν αντίθετη και δεν… θες να ξεκινήσεις να γεννάς κατά την διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ στο Γουέμπλεϊ”, τονίζει.

Για να σημειώσει ακόμη πως πλέον το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τον παράγοντα των χρημάτων. Ο Μάρτιν Πίτερς, έπαιρνε τότε περίπου 120 λίρες την εβδομάδα από την Τότεναμ (περίπου σημερινές 1.770 λίρες). Ο Χάρι Κέιν, παίκτης της ίδιας ομάδας, αμείβεται με 200.000 λίρες την… εβδομάδα!

“Καλή τύχη στις σημερινές Wags”!

Μια ακόμη… Wag του 1960, η Τίνα Μουρ, σύζυγος του αρχηγού των ηρώων του 1966, Μπόμπι, είναι “καυστική” για τις… διαδόχους της! “Δεν είχαμε ούτε κατά διάνοια τα χρήματά τους, αλλά είχαμε μια υπέροχη ζωή. Αν θα ήθελα να είμαι Wag σήμερα; Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής. Ο σύζυγός μου ήταν γοητευτικός και χαρισματικός, αλλά ποτέ δεν υπήρχε μεγάλη ανησυχία για… γυναικείους αντιπάλους. Στις μέρες μας είναι τρομακτικό. Οι γυναίκες καταδιώκουν τους ποδοσφαιριστές γιατί ξέρουν πως θα καταλήξουν να ζουν μια υπέροχη ζωή. Τους εύχομαι καλή τύχη σ’ αυτό“!

Πηγή: dailymail.co.uk
Φωτογραφίες: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις