Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Αντιδράσεις στη Νορβηγία για τους νεκρούς εργάτες και σκέψεις για μποϊκοτάζ

Μουντιάλ 2022: Αντιδράσεις στη Νορβηγία για τους νεκρούς εργάτες και σκέψεις για μποϊκοτάζ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Reuters

Τρεις ομάδες της Νορβηγίας πιέζουν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του 2022 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Κατάρ, αφού οι νεκροί εργάτες, που δουλεύουν για την ανέγερση των γηπέδων, φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τους 6.500 χιλιάδες στην αραβική χώρα. 

Στις 14 Μαρτίου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νορβηγίας θα συνεδριάσει κατόπιν κοινού αιτήματος των ομάδων, Τρόμσο, Στρόμγκοντσετ και Βίκινγκ, που ζητούν να μη συμμετάσχει η εθνική ομάδα της χώρας στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2022. Ο λόγος είναι το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας «Guardian» τον περασμένο Φεβρουάριο, που έκανε λόγο για 6.500 νεκρούς εργάτες στην αραβική χώρα από όταν ξεκίνησαν τα έργα για την διοργάνωση.

Αντίθετη ωστόσο φαίνεται να είναι η στάση της Ρόζενμποργκ, η οποία απειλεί ακόμα και με βέτο και η απόφαση της ομοσπονδίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι η Νορβηγία έχει κληρωθεί στον 7ο προκριματικό όμιλο μαζί με Ολλανδία, Τουρκια, Μαυροβούνιο, Λετονία και Γιβραλτάρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις