Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Φάσεις και γκολ από τα Γαλλία – Πολωνία και Αγγλία – Σενεγάλη

Μουντιάλ 2022: Φάσεις και γκολ από τα Γαλλία – Πολωνία και Αγγλία – Σενεγάλη

Η δεύτερη ημέρα της νοκ άουτ φάσης του Μουντιάλ 2022 κύλησε χωρίς εκπλήξεις, με τις Γαλλία και Αγγλία να παίρνουν εύκολα τα εισιτήρια για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και να κλείνουν ραντεβού για το ερχόμενο Σάββατο (10/12).

Η Γαλλία επικράτησε της Πολωνίας με 3-1, με τους Ζιρού και Εμπαπέ να γράφουν ιστορία με τα γκολ που σημείωσαν.

Ο Ολιβιέ Ζιρού άνοιξε το σκορ με υποδειγματικό τελείωμα κι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στους “τρικολόρ”. Ο επιθετικός της Μίλαν έφτασε τα 52 γκολ, ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί, ο οποίος είχε σημειώσει 51 γκολ με το εθνόσημο.

Από την πλευρά του, ο Κιλιάν Εμπαπέ σημείωσε τα υπόλοιπα δύο γκολ των Γάλλων. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 9 γκολ σε Μουντιάλ πριν κλείσει τα 24 χρόνια, ξεπερνώντας τον θρυλικό Πελέ!

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η Αγγλία επικράτησε εύκολα της Σενεγάλης με 3-0, “καθαρίζοντας” το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ των Χέντερσον και Κέιν.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Αγγλίας ήταν, όμως, ο νεαρός Μπέλιγχαμ, ο οποίος ζωγράφισε στο γήπεδο και δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ των Άγγλων.

Στο 39′ ο Μπέλιγχαμ πήρε την πάσα από τον Κέιν και με μία μαγική ασίστ στον Χέντερσον ξεκλείδωσε την άμυνα της Σενεγάλης για το 1-0 της Αγγλίας.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μπέλιγχαμ εκδήλωσε μία φοβερή αντεπίθεση για τους Άγγλους. Προχώρησε πολλά μέτρα με την μπάλα στα πόδια, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φόντεν και εκείνος με τη σειρά του στον Κέιν, ο οποίος έγραψε το 2-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις