Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Ηχηρό μήνυμα της Δανίας κατά της διοργάνωσης – «Σβήνει το λογότυπο της ομοσπονδίας»

Μουντιάλ 2022: Ηχηρό μήνυμα της Δανίας κατά της διοργάνωσης – «Σβήνει το λογότυπο της ομοσπονδίας»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Δανία βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσω της επίσημης εμφάνισης της για να αποδοκιμάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ 2022.

Αναμφίβολα, για το Μουντιάλ 2022 έχουν χυθεί τόνοι μελανιού σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες διεξάγεται και για τους χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια κατασκευής των γηπέδων.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Δανοί αποφάσισαν να φτιάξουν φανέλες χωρίς εμφανές λογότυπο της ομοσπονδίας, αλλά και το σήμα της αθλητικής εταιρίας που «ντύνει» την Εθνική Ομάδα, τις οποίες και θα φορέσουν στα τελικά του Μουντιάλ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Με τις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Δανίας θέλαμε να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα. Πηγή έμπνευσης αποτελεί το Euro 92, θέλοντας να τιμήσουμε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές επιτυχίες της χώρας, αλλά συνάμα θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εναντίον του Κατάρ και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνεται εκεί.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τον τόνο σε όλες τις λεπτομέρειες της νέας φανέλας της Εθνικής Δανίας, δηλαδή το σήμα και το λογότυπο της εταιρίας. Δεν θα θέλαμε αυτά τα σύμβολα να είναι ορατά κατά την διάρκεια μιας διοργάνωσης που κόστισε την ζωή σε χιλιάδες εργάτες.

Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την Εθνική Δανίας, αλλά όχι το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να φέρνει τον κόσμο κοντά.

Κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, θέλουμε να παίρνουμε θέση επ’ αυτού», ήταν η ανακοίνωση της εταιρίας Hummel, που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ο βασικός χορηγός ένδυσης της Εθνικής Δανίας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hummel Sport (@hummelsport)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις