Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: «Κάηκε» το Μπουένος Άιρες για τη νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας – Πως πανηγύρισαν οι Έλληνες

Μουντιάλ 2022: «Κάηκε» το Μπουένος Άιρες για τη νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας – Πως πανηγύρισαν οι Έλληνες

Λίγο μετά τον συγκλονιστικό τελικό του Μουντιάλ και τη νίκη της Αργεντινής το Μπουένος Άιρες πήρε… φωτιά και όλοι οι κάτοικοι της πόλης πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου, Η πόλη… κάηκε από τα πανηγύρια που είχαν και έντονο ελληνικό χρώμα όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μπουένος Άιρες, Αλέξανδρος Στρατιώτης.  

Η ελληνική κοινότητα του Μπουένος Άιρες μετείχε και πρωτοστάτησε στους τρελούς πανηγυρισμούς που έγιναν στην πόλη της Αργεντινής μετά τη νίκη της «αλμπισελέστε» επί της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ. Ο Αλέξανδρος Στρατιώτης, περιέγραψε σήμερα στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ στιγμές από το τρελό πανηγύρι που στήθηκε χθες (18.12.2022) στην πόλη και στο οποίο συμμετείχαν και οι Έλληνες της πόλης.

Με κλεισμένη τη φωνή (φυσικά από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς) ο Αλέξανδρος Στρατιώτης δήλωσε ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια κόσμος – ανάμεσά τους και Έλληνες – είχε βγει στους δρόμους του Μπουένος Άιρες μετά τη νίκη της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ.

 

«Πήγαμε όλοι στο δρόμο. Όλος ο κόσμος ήταν στο δρόμο. Παιδιά μικρά, μέχρι και παππούδες ήταν στον δρόμο», ανέφερε ο Αλέξανδρος Στρατιώτης.

«Για 36 χρόνια χρόνια δεν είχαμε μια γιορτή σαν αυτή», είπε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μπουένος Άιρες για τους πανηγυρισμούς του κόσμου για την στέψη της Αργεντινής ως βασίλισσας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ του Κατάρ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις