Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Ο Άλαν Σίρερ καυτηρίασε την εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Λιβάγια στο Ιαπωνία – Κροατία

Μουντιάλ 2022: Ο Άλαν Σίρερ καυτηρίασε την εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Λιβάγια στο Ιαπωνία – Κροατία
Reuters

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου και νυν σχολιαστής του BBC, Άλαν Σίρερ, τα.. έχωσε στον Μάρκο Λιβάγια, για την εκτέλεση πέναλτι που είχε στη σχετική διαδικασία του Ιαπωνία – Κροατία, για τους “16” του Μουντιάλ 2022.

Ιαπωνία και Κροατία έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, με την “χρβάτσκα” να παίρνει τελικά την πρόκριση στους “8” του Μουντιάλ 2022. Μόνο ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο μοναδικός παίκτης από την ομάδα του Ντάλιτς, που απέτυχε να σκοράρει στη διαδικασία.

Ένας από τους “σπεσιαλίστες” του παρελθόντος σε εκτελέσεις πέναλτι και νυν τηλεσχολιαστής, ο Άλαν Σίρερ, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο ο Λιβάγια εκτέλεσε το πέναλτι του, κατακρίνοντας τον επιθετικό της Κροατίας.

“Ήταν πολύ χαλαρός, έτρεξε χαλαρά. Ήταν αστείο. Δεν μπορείς να πηγαίνεις έτσι προς την μπάλα όπως ο Λιβάγια. Αν πας να σουτάρεις έτσι πρέπει να ευστοχήσεις, αλλιώς φαίνεσαι τελείως ηλίθιος. Το ίδιο έκανε τις προάλλες και ο Λεβαντόβσκι. Όταν πας τόσο αργά προς την μπάλα, δεν μπορείς να τη στείλεις με τη δύναμη που πρέπει”, είπε αρχικά για να προσθέσει:

“Πρέπει να πάρεις την μπάλα, να επιλέξεις πού να σουτάρεις, να τρέξεις αποφασιστικά και να σουτάρεις όσο πιο δυνατά μπορείς. Αυτό ακριβώς έκανε ο Πάσαλιτς, ο οποίος σούταρε αποφασιστικά, διάλεξε ένα σημείο και σκόραρε. Δεν είναι εύκολο σε αυτό το σημείο, αλλά έδειξε πώς γίνεται”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις