Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Οι καλύτερες φάσεις, τα γκολ και οι προκρίσεις από τα ματς της Τρίτης

Μουντιάλ 2022: Οι καλύτερες φάσεις, τα γκολ και οι προκρίσεις από τα ματς της Τρίτης
Reuters

Γαλλία, Βραζιλία και Πορτογαλία ήταν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στους “16” του Μουντιάλ 2022, κάνοντας το 2/2. Η έναρξη της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων έφερε τέσσερα νέα “εισιτήρια” για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Πρωτιά για Αγγλία και Ολλανδία.

Το Μουντιάλ 2022.. οδεύει προς τη φάση των νοκ – άουτ. Την Τρίτη (29.11) προέκυψαν τέσσερα νέα “εισιτήρια” για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ολλανδία, Αγγλία, Σενεγάλη και ΗΠΑ πέρασαν στην επόμενη φάση του τουρνουά.

H Ολλανδία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε 2-0 του Κατάρ, στην τελευταία αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Έτσι, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ εξασφάλισε την πρώτη θέση, που σημαίνει ότι το Σάββατο (3/12) στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του 2ου ομίλου.

Αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από τις ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επικράτησαν δύσκολα του Ιράν με 1-0, το προσπέρασαν και πήρα το ¨εισιτήριο” που… απέμεινε από το συγκεκριμένο γκρουπ. Ο Κρίστιαν Πούλισικ ήταν αυτός που σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, αποχωρώντας στη συνέχεια- από τη συγκεκριμένη φάση- με πρόβλημα τραυματισμού.

Και λέμε, απέμενε, επειδή η Αγγλία έκανε το… αναμενόμενο. Νίκησε άνετα την Ουαλία με 3-0, με τον Μάρκους Ράσφορντ να την παίρνει από το “χέρι” με δυο γκολ και κατέκτησε την πρωτιά στο δεύτερο γκρουπ.

Τα “τρία λιοντάρια” θα αντιμετωπίσουν την Σενεγάλη στους “16”. Οι Αφρικανοί έδωσαν μεγάλη “μάχη” κόντρα στο Εκουαδόρ και τελικά επικράτησαν με 2-1 και πήραν τη δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Μάλιστα, αφιέρωσαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στον αείμνηστο θρύλο της ομάδας, Πάπα Μπούπα Ντιόπ.

Έτσι, διαμορφώθηκαν τα δύο πρώτα ζευγάρια των «16» του Μουντιάλ 2022, με το Ολλανδία – ΗΠΑ να είναι το πρώτο ματς των νοκ-άουτ και να ακολουθεί μια ημέρα μετά το Αγγλία-Σενεγάλη.
Ο νικητής του ζευγαριού Ολλανδία – ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον πρώτο του τρίτου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Μεξικό) με τον δεύτερο του τέταρτου (Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Τυνησία).
Ο νικητής του Αγγλία – Σενεγάλη θα παίξει με την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι του πρώτου του τέταρτου ομίλου με τον δεύτερο του τρίτου.

Βαθμολογία πρώτου ομίλου
Ολλανδία 7 (5-1)
Σενεγάλη 6 (5-4)
Εκουαδόρ 4 (4-3)
Κατάρ 0 (1-7)
Βαθμολογία δεύτερου ομίλου
Αγγλία 7 (9-2)
ΗΠΑ 5 (2-1)
Ιράν 3 (4-7)
Ουαλία 1 (1-6)
Τα δύο πρώτα ζευγάρια των “16” του Μουντιάλ 2022
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
17:00 Ολλανδία – ΗΠΑ, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) – ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
21:00 Αγγλία – Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) – ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις