Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Οι ομάδες που «πέρασαν» στο Κατάρ και αυτές που πήγαν στα μπαράζ

Μουντιάλ 2022: Οι ομάδες που «πέρασαν» στο Κατάρ και αυτές που πήγαν στα μπαράζ
Reuters

Συμπληρώθηκε το “παζλ” των… κορυφαίων ομάδων από τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Ευρώπης. 10 ομάδες προκρίθηκαν απευθείας, παρέα με Κατάρ και Βραζιλία που έχουν ήδη κλείσει “εισιτήριο”.

Η Ολλανδία έγινε η 10η ομάδα που εξασφάλισε την πρωτιά στον προκριματικό όμιλό της (Ευρωπαϊκή Ζώνη) και «σφράγισε» το εισιτήριό για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου , που θα πραγματοποιηθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2022 στο Κατάρ (επιστρέφει μετά την απουσία της απ’ το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018).

Μαζί με την Ολλανδία και το Κατάρ (διοργανώτρια) στο Μουντιάλ βρίσκονται ήδη οι Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία και Βραζιλία (Ν. Αμερική).

Παράλληλα, έγιναν γνωστές και οι 12 ομάδες που θα ψάξουν για ένα “εισιτήριο” για το τουρνουά του Κατάρ μέσω των μπαράζ, με τις δεύτερες των δέκα ομίλων να συμπληρώνονται από τις καλύτερες νικήτριες ομίλων του Nations League που αποκλείστηκαν στα Προκριματικά: Πορτογαλία, Σουηδία, Ιταλία, Ουκρανία, Ουαλία, Σκωτία, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Β. Μακεδονία, Αυστρία, Τσεχία (μέσω του Nations League οι δυο τελευταίες).

Η κλήρωση των play-offs θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου στη Ζυρίχη, όπου και θα προκύψουν τα ζευγάρια για τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια από την Ευρώπη. Θα χωριστούν σε τρία μονοπάτια, θα κληθούν να παίξουν ημιτελικό και τελικό μπαράζ, με τις τρεις νικήτριες των τελικών να συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις