Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Οι υψηλές θερμοκρασίες στο Κατάρ, κίνδυνος για την υγεία των αθλητών

Μουντιάλ 2022: Οι υψηλές θερμοκρασίες στο Κατάρ, κίνδυνος για την υγεία των αθλητών
ΦΩΤΟ Reuters

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Κατάρ ακόμα και στους χειμερινούς μήνες, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει προβληματισμός για την υγεία των ποδοσφαιριστών στο Μουντιάλ του 2022.

 Ο Ανδρέας Φλουρής, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι ο λόγος που επιλέχτηκε ο Νοέμβριος ως μήνας διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 είναι οι καιρικές συνθήκες και έντονη ζέστη που επικρατεί στο Κατάρ.

Ο δρ Φλουρής, τονίζει πως η θερμοκρασία στο Κατάρ τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο αγγίζουν τους 24, ενώ τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία πέφτει στους 21. Αυτό όπως γίνεται αντιληπτό θα επηρεάσει την αγωνιστική επίδοση των ποδοσφαιριστών ενώ προσθέτει πως υπάρχει κίνδυνος και για την υγεία των ποδοσφαιριστών καθώς έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά θερμοπληξίας κατά τη διάρκεια αγώνων που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος όπως αναφέρει ο κ. Φλουρής απαιτείται η υιοθέτηση ενός ειδικού στρατηγικού σχεδιασμού από τους προπονητές ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα υπερθερμίας και παράλληλα να εξασφαλιστεί η ικανοποιητική απόδηση των ποδοσφαιριστών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις