Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Τα ζευγάρια των μπαράζ για το Κατάρ, στο βάθος τελικός Ιταλία – Πορτογαλία

Μουντιάλ 2022: Τα ζευγάρια των μπαράζ για το Κατάρ, στο βάθος τελικός Ιταλία – Πορτογαλία
Reuters

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26.11.2021) στην Ζυρίχη η κλήρωση για τους αγώνες μπαράζ, από τους οποίους θα προκύψουν τα τρία τελευταία “εισιτήρια” της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Η Ιταλία (τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης) κληρώθηκε με τη Β. Μακεδονία και η Πορτογαλία (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016) με την Τουρκία, αλλά στις θέσεις 5 και 6, αντίστοιχα, με συνέπεια από το σύστημα της κλήρωσης να προκύπτει η συνάντησή τους -εφόσον προκριθούν- στον τελικό των play-offs (που θα γίνει στην Πορτογαλία), αφήνοντας μία από τις δύο εκτός Μουντιάλ 2022.

Οι έξι συνολικά ημιτελικοί των play offs θα λάβουν χώρα στις 24 Μαρτίου του 2022 ενώ οι τρεις τελικοί των play offs που θα προκύψουν από τα ισάριθμα μονοπάτια που θα έχουν δημιουργηθεί, θα διεξαχθούν στις 29 του ίδιου μήνα

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην κλήρωση, ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ευχήθηκε επίσης στις ομάδες των play-offs, επισημαίνοντας τη συμμετοχή της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, ως δείκτη της δύναμης των ευρωπαϊκών ομάδων που συμμετέχουν στην προκριματική φάση.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης και ο δρόμος για τους τελικούς:

Ημιτελικοί play-offs: 24/25 Μαρτίου 2022

1. Σκωτία-Ουκρανία

2. Ουαλία-Αυστρία

3. Ρωσία-Πολωνία

4. Σουηδία-Τσεχία

5. Ιταλία-Β. Μακεδονία

6. Πορτογαλία-Τουρκία

Τελικοί play-offs: 28/29 Μαρτίου 2022

Νικητής 2-Νικητής 1

Νικητής 3-Νικητής 4

Νικητής 6-Νικητής 5

Στη Ζυρίχη πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τα διηπειρωτικά play-offs, από τα οποία θα κριθούν τα τελευταία «εισιτήρια» για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Η ομάδα που θα επικρατήσει από τα play-offs της Ασίας ανάμεσα στους τρίτους των δύο ομίλων, θα αντιμετωπίσει την πέμπτη ομάδα στη βαθμολογία της Νότιας Αμερικής, ενώ η τέταρτη ομάδα της κατάταξης στην Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική θα αναμετρηθεί με την ομάδα από την Ωκεανία, της οποίας οι αγώνες δεν έχουν αρχίσει ακόμα.

Η κλήρωση:

Play-off 1: AFC (Ασία)-CONMEBOL (Νότια Αμερική)

Play-off 2: CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική)-OFC (Ωκεανία)

Οι τελευταίοι δύο διηπειρωτικοί τελικοί αγώνες play-offs θα διεξαχθούν στις 13 και 14 Ιουνίου 2022.

Η κλήρωση για τα διηπειρωτικά play-offs του Παγκοσμίου Κυπέλλου ακολούθησε εκείνη για τα play-offs της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης είναι προγραμματισμένη να γίνει την 1η Απριλίου στο Κατάρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις