Αθλητικά

Μουντιάλ 2026: Η FIFA σπάει το πρωτόκολλο για τον Ντόναλντ Τραμπ – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραδόσει το τρόπαιο στους νικητές

Ειδική μεταχείριση στον πρόεδρο των ΗΠΑ ακόμα μία φορά από τη FIFA
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να σπάσει το πρωτόκολλο της FIFA και να είναι αυτός που θα δόσει το τρόπαιο του Μουντιάλ στους νικητές, όπως ανέφερε το «talksport».

Η FIFA έδωσε την έγκρισή της στο αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να είναι στο πόντιουμ των πρωταθλητών και να δώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο νικητή του τελικού του Μουντιάλ, που θα γίνει στις 19 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στο παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων το περασμένο καλοκαίρι, με τα σχόλια να είναι εναντίον του, καθώς φάνηκε ότι ήθελε να κλέψει την παράσταση από την πρωταθλήτρια Τσέλσι, με τους παίκτες της αγγλικής ομάδας να τον κοιτούν περίεργα κατά τη διάρκεια της απονομής.

Το πρωτόκολλο της FIFA αναφέρει ότι το τρόπαιο μεταφέρεται στην νικήτρια ομάδα από μέλος της Ομοσπονδίας και συνήθως τον πρόεδρο, όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαφορετική μεταχείριση και εκτός απροόπτου θα πάρει αυτός το συγκεκριμένο ρόλο.

Να θυμίσουμε ότι η FIFA το Δεκέμβριο του 2025 είχε δώσει το βραβείο ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ για τις ενέργειές του «προς την προώθηση της ειρήνης και της ενότητας σε όλο τον κόσμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντικ Άντβοκαατ λύγισε πριν το Γερμανία - Κουρασάο - Είχε παραιτηθεί για να φροντίσει την κόρη του πριν το Μουντιάλ
Ο Ολλανδός προπονητής βρέθηκε σε τρίτο Μουντιάλ με διαφορετική ομάδα και έγραψε ιστορία στη διοργάνωση, μετά από μία δύσκολη περίοδο με οικογενειακά προβλήματα υγείας
Ο Άντβοκαατ