Site icon NewsIT
11:33 Τρίτη 23 Ιουνίου 2026

Μουντιάλ 2026: Μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» μεταξύ Μέσι, Εμπαπέ και Χάαλαντ – Τα γκολ της 12ης αγωνιστικής ημέρας

Μένει να δούμε εάν ο Χάρι Κέιν παραμείνει μέσα σε αυτή την “εξίσωση” μετά και το Αγγλία - Γκάνα

ΦΩΤΟ Reuters

13 συνολικά γκολ μπήκαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ματς της 12ης αγωνιστικής ημέρα του Μουντιάλ του 2026, με τους Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ να ξεχωρίζουν και να οδηγούν Αργεντινή, Γαλλία και Νορβηγία -αντίστοιχα- στη νίκη.

Η Αργεντινή επικράτησε 2-0 της Αυστρίας με νέο “σόου” του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, φτάνοντας τα 18 στην καριέρα του στα Μουντιάλ και ξεπερνώντας τον Μίροσλαβ Κλόζε, ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε τη… σκυτάλη και με δυο γκολ, “υπέγραψε” την εύκολη επικράτηση της Γαλλίας (3-0) κόντρα στο Ιράκ. Λιγες ώρες μετά, ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Νορβηγίας στο 3-2 επί της Σενεγάλης, σκοράροντας και αυτός δυο φορές. Η αγωνιστική ημέρα έκλεισε με την ανατροπή της Αλγερίας επί της Ιορδανίας (2-1).

Μέσι με 5 γκολ και οι Εμπαπέ και Χάαλαντ με 4 γκολ, αναμένεται να δώσουν “μάχη” για το “Χρυσό Παπούτσι” στη διοργάνωση.

Ο Χάρι Κέιν ξεκίνησε με δύο γκολ απέναντι στην Κροατία και μένει να φανεί εάν θα ακολουθήσει τους άλλους τρεις, σε αυτή τη μάχη για τον πρώτο σκόρερ στο Μουντιάλ του 2026.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version