Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Πλήρωσε τα λάθη στον «άσο» το Τριφύλλι (videos)

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Πλήρωσε τα λάθη στον «άσο» το Τριφύλλι (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στη Euroleague, με από την Μπάγερν Μονάχου, αφού παρά το καλό του παιχνίδι ανά διαστήματα, “λύγισε” στο τέλος από τους “Βαυαρούς”.

Μακ και Σαντ Ρος είχαν 9 λάθη στο ματς και ανέδειξαν ξανά την έλλειψη ενός καλού “άσου” στο Τριφύλλι, την ώρα που οι παίκτες του Κάτας τα “έσπασαν” κι από τη γραμμή των βολών, με το απίστευτο 60% να βελτιώνεται στο τέλος από τον Χεζόνια.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Κροάτης έγινε έτσι και ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, αλλά μόλις τρία καλάθια εντός πεδιάς. Φοβερό ματς από τον Μπόλντγουιν με 27 πόντους και 6 ασίστ για την ομάδα του Τρινκιέρι.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς ξανά με ψηλή πεντάδα και τα αποτελέσματα στην άμυνα ήταν ορατά, αφού “έκρυψε” τους χώρους στους αντιπάλους του. Κάποιες “τραβηγμένες” προσπάθειες του Χεζόνια όμως, δεν του επέτρεψαν να έχει την ίδια εικόνα και στην επίθεση, όπου ο Σαντ Ρος “μοίραζε” ωραία το παιχνίδι. Η απόσυρση του Κροάτη στον πάγκο από τον Κάτας, συνδυάστηκε κι με ένα ξέσπασμα τριπόντων στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα το +7 για τους “πράσινους” με 21-17.

 

Η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να αντιδράσει με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά οι “πράσινοι” απάντησαν με… πολυφωνία στην επίθεση και νέες εξαιρετικές άμυνες για να αυξήσουν περαιτέρω τη διαφορά τους. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ακόμα και στο +11 πριν πετάξει την… καρδάρα με το γάλα ο Μακ. Ο Αμερικανός γκαρντ “πούλησε” τρεις σερί φορές την μπάλα και έδωσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ ένα τρίποντο και φάουλ του Μπάλντογουιν στην τελευταία φάση, έφερε τούμπα το ματς για το 37-36 στο 20′.

 

Η ανατροπή του σκορ έδωσε ψυχολογία στην Μπάγερν και μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Μπόλντγουιν να είναι πρωταγωνιστής και τη διαφορά να αυξάνεται, φθάνοντας ακόμη και στο 52-44. Κάπου εκεί ο Μπέντιλ έδωσε λύσεις και ο Χεζόνια “ανέβασε” την απόδοσή του, με τον Παναθηναϊκό να κάνει ξανά ντέρμπι το ματς (53-52).

 

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε έτσι με σκορ 57-55, αλλά οι “πράσινοι” προηγήθηκαν και με 57-58 πριν… κολλήσουν στην επίθεση. Το πρόβλημα στη δημιουργία εμφανίστηκε ξανά, ο Σαντ Ρος έφθασε τα 5 λάθη στο ματς, ενώ κακές επιλογές είχε και ο Μποχωρίδης. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν έτσι, “χτυπώντας” στο τρανζίσιον, αλλά και με τον Μπόλντγουιν να πετυχαίνει δύσκολα καλάθια ακόμη και μπροστά στον Παπαγιάννη.

 

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε αντίθετα να σκοράρει ούτε από τις βολές και μόνο ο Χεζόνια στο τέλος προσπάθησε να για μία τελευταία αντεπίθεση, αλλά και αυτή σταμάτησε σε ένα λάθος του Σαντ Ρος με τη διαφορά στο -5. η Μπάγερν πήρε έτσι στο τέλος της νίκη με 76-71 και “έσπασε” το “κακό” σερί με την ελληνική ομάδα.

Οι Γερμανοί “ανέβηκαν” μάλιστα στο 18-10 στην κατάταξη της Euroleague, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να “βολοδέρνει” στις τελευταίες θέσεις, με ρεκόρ 9 νίκες και 17 ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-36, 57-55, 76-71.

Τα στατιστικά των παικτών

Μπάγερν Μονάχου (Τρινκιέρι): Γουάιλερ Μπαμπ 2 (1/6 σουτ), Μπάλντουιν 27 (7/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος, 7 κερδισμένα φάουλ), Κράμερ, Σίλεϊ (0/3 σουτ), Ρέινολντς 10, Λούτσιτς 14 (3), Τσίπσερ 7 (1), Γκιστ 5 (5 ριμπάουντ), Τζόνσον 4, Σίσκο 3, Ραντόσεβιτς 4.

Παναθηναϊκός (Κάτας): Μακ 5 (1/4 σουτ, 4 λάθη), Παπαγιάννης 10 (5/6 δίποντα), Μποχωρίδης 10 (2), Όγκαστ 8 (4/5 δίποντα), Χεζόνια 14 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 2 μπλοκ), Κασελάκης 3 (1), Καλαϊτζάκης, Γουάιτ 5 (1/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μήτογλου 6, Μπεντίλ 8 (8 ριμπάουντ, 4 λάιη), Σαντ Ρος 2 (1/6 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις