Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 για τους «16» του Champions League

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 για τους «16» του Champions League
Reuters

Δέχθηκε πίεση μέσα στην έδρα της, αλλά άντεξε και προκρίθηκε με δύο νίκες κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, κάνοντας ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος. Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 στην “Αλιάνζ Αρίνα” της ομάδας των Εμπαπέ και Μέσι και πήρε το “εισιτήριο” για τα προημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον “γαλαξία των αστεριών” των Παριζιάνων.

Τα γκολ των Τσούπο – Μότινγκ και Γκνάμπρι έδωσαν τη νίκη στην Μπάγερν Μονάχου επί της Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στη Γερμανία, με τους Βαυαρούς να προκρίνονται επί των Γάλλων με συνολικό σκορ 3-0 και να παίρνουν το “εισιτήριο” για τα προημιτελικά του Champions League.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε τις διαθέσεις της, παίζοντας γρήγορα και δίνοντας μπαλιές προς Εμπαπέ και Χακίμι (είχε πολλές προωθήσεις). Η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να παίξει πιο κοντρολαρισμένα και να “χτίσει” σωστές επιθετικές προσπάθειες.Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτοί που έβγαλαν περισσότερη “ενέργεια” και στο 25′ άγγιξαν το γκολ. Ο Νούνο Μέντες έκανε τρομερή ενέργεια πάσαρε στον Μέσι όμως ο Αργεντινός δέχθηκε την τελευταία στιγμή ένα μεγαλοπρεπές τάκλιν από τον Ντε Λιχτ. Στην εξέλιξη η προσπάθεια του «πούλγκα» σταμάτησε στον Ζόμερ, που μπλόκαρε.

Η Μπάγερν Μονάχου ανέβασε για λίγο… στροφές στη συνέχεια και στο 32′ είχε τον Ντοναρούμα να βγάζει σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Μουσιάλα. Το παιχνίδι απέκτησε ένα τρομερό ρυθμό, με την Παρί Σεν Ζερμέν να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 38′ για να ανοίξει το σκορ. Ο Ζόμερ έκανε τραγικό λάθος αγού δεν έδιωξε την μπάλα, ο Χακίμι τον πίεσε, η κατοχή χάθηκε, ο Βιτινίνια έκανε το σουτ, αλλά ο Ντε Λιχτ έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Πέρα από αυτή τη φάση, ο Λιονέλ Μέσι δεν βρήκε πολλούς χώρους να κινηθεί, με τον Γκορέτσκα να κάνει πολύ καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του.

Η μπάλα πήγε… πάνω – κάτω και στην επανάληψη, με την Μπάγερν Μονάχου να ζητάει πέναλτι, για ανατροπή του Τσούπο – Μότινγκ στο 51′ και στο επόμενο λεπτό να βλέπει -σωστά- το γκολ του ίδιου παίκτη, να ακυρώνεται ως οφσάιντ, για συμμετοχή του Μίλερ από αντικανονική θέση

Η Μπάγερν Μονάχου είχε πλέον περιορίσει τα αμυντικά της λάθη και… κοίταζε μόνο στην επίθεση. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 61′. Ο Γκορέτσκα έκλεψε την μπάλα από τον Βεράτι, γύρισε στον Τσούπο – Μότινγκ και ο Καμερουνέζοςπλάσαρε για το 1-0. Οι Παριζιάνοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Θέλοντας πλέον δυο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, η Παρί Σεν Ζερμέν βγήκε στην επίθεση και στο 65′ είδε τον Ζόμερ να κάνει τεράστια επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος. Ο Ισπανός αμυντικός είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 82′ (μόλις άουτ η μπάλα σε κοντινή κεφαλιά) με το ματς να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 90′ με τον Γκνάμπρι να σκοράρει, μετά από αντεπίθεση των γηπεδούχων.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις