Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν: Γαλλική «ραψωδία» στο χιονισμένο Μόναχο (video)

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν:  Γαλλική «ραψωδία» στο χιονισμένο Μόναχο (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 3-2 την Μπάγερν Μονάχου στο χιονισμένο «Αλιάνζ Αρίνα» στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, σπάζοντας το φοβερό αήττητο των Βαυαρών, παίρνοντας εκδίκηση για τον χαμένο τελικό της περσινής διοργάνωσης και ταυτόχρονα προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Έπρεπε να χιονίσει Απρίλιο μήνα για να ηττηθεί ξανά η Μπάγερν Μονάχου το Champions League, αφού μετά από 14 μήνες έφυγε για πρώτη φορά με… σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κιλιάν Εμπαπέ έβαλε μπροστά στο σκορ την Παρί στην έδρα της Μπάγερν, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Νεϊμάρ και τη λάθος εκτίμηση του Νόιερ και προμηνύοντας ότι η βραδιά θα ήταν ιδιαίτερη, ενώ στο 27′ ο Μακρίνιος έσπασε την παγίδα του οφσάιντ και νίκησε τον Νόιερ στο τετ-α-τετ, «παγώνοντας» ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους.

Η Μπάγερν βρήκε απάντηση με… γερμανικό τρόπο και συγκεκριμένα από αέρος, αφού η κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ στο 37′ μείωσε το σκορ σε 1-2 πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.  

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο Νόιερ είπε «όχι» σε διπλή ευκαιρία της Παρί στο 50′ με Νεϊμάρ και Εμπαπέ να αποτυγχάνουν να δώσουν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα τους.

Η απώλεια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν εμφανής στην επίθεση των πρωταθλητών Ευρώπης, που δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά κάτι η εξαιρετική βραδιά στην οποία βρισκόταν ο Κέιλορ Νάβας, κάτι το γεγονός πως δεν υπήρχε ο Πολωνός για να συγκεντρώσει πάνω του την προσοχή της άμυνας των Παριζιάνων, οι τελικές προσπάθειες ήταν μετρημένες και εκτελέσεις μέτριες. Παρ’ όλα αυτά ο Μίλερ με κεφαλιά στο στο 60′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ, έφερε το ματς στα ίσα 2-2.

Η απάντηση των Γάλλων ήρθε όμως άμεσα, αφού στο 67′ ο Εμπαπέ ολοκλήρωσε υπέροχα την αντεπίθεση που ξεκίνησε ο Ντι Μαρί, διαμορφώνοντας με το 8ο γκολ του φέτος, το τελικό 2-3, που δεν άλλαξε παρά την πίεση της Μπάγερν, που έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Αλάμπα στο 85′ για την ισοφάριση και έτσι θα καλεί να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στη ρεβάνς του Παρκ Ντε Πρενς. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις