Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα: H παρουσίαση του Τσάβι

Μπαρτσελόνα: H παρουσίαση του Τσάβι

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε στους φίλους της τον νέο της προπονητή. Η μεγάλη μορφή του συλλόγου, Τσάβι, ανέλαβε το δύσκολο έργο να την επαναφέρει σε νικηφόρα “μονοπάτια”.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα την πρόσληψη του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και ο 42χρονος Καταλανός προπονητής, θα κάνει την Τρίτη (09.11.2021) πρώτη του προπόνηση στους “μπλαουγκράνα”.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, όμως, είχαμε την επίσημη παρουσίαση του από τον πρόεδρο των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο “Καμ Νου’ και τον καλωσόρισε.

Ο Ισπανός γυρίζει στο… σπίτι του μετά από εξήμισι χρόνια, αυτή τη φορά ως προπονητής. Ντεμπούτο θα κάνει στις 20 Νοεμβρίου στο ντέρμπι με την Εσπανιόλ.

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στο Barca TV ως τεχνικός των «μπλαουγκράνα», ο Τσάβι δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι επέστρεψε στο «σπίτι» του και θα καθοδηγεί την αγαπημένη του ομάδα.

«Αναλαμβάνω σε μια ευαίσθητη στιγμή του συλλόγου, αλλά αισθάνομαι έτοιμος. Ξέρω ότι επικρατεί ενθουσιασμός αλλά είναι απαραίτητο να βάλουμε μια τάξη και να έχουμε μέγιστες απαιτήσεις. Υπάρχει μια ομάδα με ταλέντο που θα κάνει σπουδαία πράγματα στο γήπεδο. Θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου στους παίκτες για να κερδίσουν τίτλους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Με κάλεσε ο Λαπόρτα και μου είπε ότι με χρειάζονται εδώ. Υπόσχομαι στους οπαδούς ότι θα δουλέψουμε σκληρά. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτό το ξεκίνημα. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους πρώην συναδέλφους μου επίσης. Το να προπονήσω την Μπαρτσελόνα ήταν το όνειρό μου και τώρα γίνεται επιτέλους πραγματικότητα», ήταν το πρώτο μήνυμα του Τσάβι στον Τύπο και στον κόσμο που τον παρακολουθούσε γεμάτο ενθουσιασμό στο «Καμπ Νόου».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο 41χρονος Ισπανός προπονητής, έθεσε τους στόχους αλλά και τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστεί να αλλάξει προκειμένου η ομάδα να μπει ξανά στο μονοπάτι των επιτυχιών.

«Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο. Ειδικά την πίεση μετά από μια απώλεια κατοχής. Οι προπονήσεις μας θα είναι εντατικές. Το να γνωρίζω τους αρχηγούς είναι πλεονέκτημα για μένα, τον Μπουσκέτς, τον Πικέ, τον Άλμπα, τον Ρομπέρτο και παίκτες όπως ο Τερ Στέγκεν», τόνισε

https://www.youtube.com/watch?v=T6c7wjJIH3A

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις