Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι: Ο Χίγκινς «σκότωσε» τους Ιταλούς κι έστειλε στον τελικό τους Καταλανούς

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι: Ο Χίγκινς «σκότωσε» τους Ιταλούς κι έστειλε στον τελικό τους Καταλανούς

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να “λυγίσει” την εξαιρετική Αρμάνι Μιλάνο και να επικρατήσει με 84-82 στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό, όπου την Κυριακή (30/5) θα παλέψει για την κούπα κόντρα στην Εφές.

Ήρωας του αγώνα ήταν ο Χίγκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ της Μπαρτσελόνα πέτυχε το νικητήριο σουτ, “σκοτώνοντας” τους Ιταλούς και στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους Καταλανούς, οι οποίοι χρειάστηκαν την τύχη για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Μεσίνα.

Μοιραίος του παιχνιδιού ήταν ο Πάντερ, ο οποίος μπορεί να ήταν “καυτός” σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο σίγησε στα τελευταία δευτερόλεπτα, χάνοντας δύο τρίποντα. Το πρώτο, μάλιστα, ήταν αμαρκάριστο και θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στην Αρμάνι, το δεύτερο ήταν σουτ-προσευχή με κρεμασμένα χέρια πάνω του και τον χρόνο αντίπαλο.

Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ο κορυφαίος της Μπαρτσελόνα μέχρι τη στιγμή που πέρασε αναγκαστικά στον πάγκο τραυματίστηκε στο πόδι κι αποχώρησε χωρίς να μπορεί να πατήσει στο παρκέ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αμφίβολος για τον κυριακάτικο τελικό. 

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βγήκε αλώβητη από τον δεύτερο -χρονικά- ημιτελικό, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και στη μάχη του τίτλου με την Αναντολού Εφές (30/5, 21:30) θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο Euroleague της Ιστορίας της (2003, 2010). 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να παίρνουν φωτιά από νωρίς και την Μπαρτσελόνα να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Οι Καταλανοί προσπαθούσαν να ξεφύγουν, αλλά οι Ιταλοί πάντα έβρισκαν τον τρόπο να μένουν κοντά στο σκορ (29-26 τέλος πρώτου δεκαλέπτου).

Για πρώτη φορά, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κατάφερε να ξεφύγει στο 18′ (49-38) και μάλιστα με διψήφια διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 51-42.

Η τρίτη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στην Αρμάνι, η οποία μείωσε στο καλάθι (54-52 στο 24′), προσπέρασε (56-58) στο 26′) και ξέφυγε ακόμα και με 8 πόντους (61-69) στο 28′, πριν αναλάβει δράση ο Καλάθης και μειώσει σε 67-71 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Με μπροστάρηδες τον Έλληνα γκαρντ και τον Μίροτιτς, η Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι τα ηνία (72-71). Ο Μίροτιτς έστειλε την ομάδα του στο +3 (82-79, 38′). Ωστόσο, ο Κέβιν Πάντερ φώναξε παρών και με ένα μεγάλο σουτ ισοφάρισε (82-82, 1’44” πριν το τέλος).

Οι Ιταλοί είχαν ευκαιρία να προσπεράσουν, αλλά τα σουτ των Μίτσοβ, Σιλντς δεν βρήκαν στόχο, ενώ και ο Χίγκινς έκοψε τον Ντιλέινι. Στα 31” ο Μπολμάρο αστόχησε σε δίποντο για την Μπαρτσελόνα. Ακολούθησε ένα άστοχο τρίποντο του Πάντερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Χίγκινς σκόραρε στα 8 δέκατα για το τέλος, γράφοντας το τελικό 84-82, αφού ο Πάντερ αστόχησε σ’ ακόμα ένα τρίποντο στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 51-42, 67-71, 84-82.

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο 84-82

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο 84-82

 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις