Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα: Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι θα κοστίσει 137 εκατ. στους Καταλανούς

Μπαρτσελόνα: Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι θα κοστίσει 137 εκατ. στους Καταλανούς
Reuters

Δεν αποδυναμώνεται μόνο σε αγωνιστικό κομμάτι μετά το “διαζύγιο” με τον Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα… χάνει και σε οικονομικό επίπεδο.

Η συμβουλευτική εταιρεία “Brand Finance” αναφέρει πως η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να ρίξει κατά περίπου 137 εκατ. ευρώ την αγοραστική αξία της καταλανικής ομάδας. Όπως προβλέπεται, θα υπάρξει μείωση ύψους 11% σε σύγκριση με την τρέχουσα αποτίμηση του κλαμπ (1,266 δις ευρώ).

Στην έκθεση του 2021, η Μπαρτσελόνα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό brand στον κόσμο, έχοντας μπροστά της μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης, η αξία της οποίας αποτιμάται στα 1.276 δις ευρώ.

Η μεγαλύτερη πτώση θα επέλθει στα εμπορικά εισοδήματα της Μπαρτσελόνα, τα οποία αναμένεται να μειωθούν κατά 77 εκατ. ευρώ, με αποκορύφωμα τις πωλήσεις στις φανέλες και στα άλλα προϊόντα του κλαμπ που είχαν τη «σφραγίδα» και το όνομα του Αργεντινού, όπου οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 43 εκατ. ευρώ!

Σημαντική πτώση αναμένεται και στις εισπράξεις της Μπαρτσελόνα στις ημέρες των αγώνων, όπου υπολογίζεται πως θα χάσει περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις