Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα στηρίζει την European Superleague – «Θα υπάρξει συμφωνία με την UEFA»

Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα στηρίζει την European Superleague – «Θα υπάρξει συμφωνία με την UEFA»
ΦΩΤΟ Reuters

Μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση της Μπαρτσελόνα από το πρότζεκτ της European Superleague, αλλά και η εγκατάλειψη του ίδιου του εγχειρήματος από τους μετόχους του, αφού όπως τόνισε ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, προσδοκούν σε συμφωνία με την UEFA.

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Zοάν Λαπόρτα… έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τη θέση του συλλόγου στην ευρωπαϊκή Superleague, ένα πρότζεκτ, το οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει.

«Έχουμε μια συνετή θέση. Είναι αναγκαιότητα, αλλά η τελευταία λέξη θα ανήκε στα μέλη μας. Οι μεγάλοι σύλλογοι συνεισφέρουν πολλούς πόρους και πρέπει να πούμε τα δικά μας “θέλω” σχετικά με την οικονομική διανομή,» τόνισε ο Λαπόρτα με δηλώσεις του στο “TV3”, στο “Real Club Tenis Barcelona”, πριν συνεχίσει να υπερασπίζεται την ανάγκη για το Super League: «Πρέπει να είναι μία ελκυστική διοργάνωση, βασισμένη στις αθλητικές αξίες. Είμαστε υπέρμαχοι των εθνικών πρωταθλημάτων και είμαστε ανοιχτοί σε έναν ανοιχτό διάλογο με την UEFA. Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για να το κάνουμε αυτό ένα υπέροχο σόου. Νομίζω ότι θα υπάρξει κατανόηση» πρόσθεσε.

Ο Λαπόρτα επεσήμανε ότι «υπήρξε πίεση σε ορισμένους συλλόγους, αλλά η πρόταση εξακολουθεί να υπάρχει. Κάνουμε πολύ σημαντικές επενδύσεις, οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί και όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη, λαμβάνοντας υπόψη τα αθλητικά πλεονεκτήματα».

Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ ξεκάθαρη ότι την τελική απόφαση θα είχαν τα μέλη της στην τακτική γενική συνέλευση στα τέλη Μαΐου. Ο Λαπόρτα δεν είχε μιλήσει από τότε που η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την συμμετοχή της στη νέα διοργάνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις