Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα: Οι αποκλεισμοί χωρίς τον Λιονέλ Μέσι και ο τραγικός απολογισμός με ομάδες των top-5 πρωταθλημάτων

Μπαρτσελόνα: Οι αποκλεισμοί χωρίς τον Λιονέλ Μέσι και ο τραγικός απολογισμός με ομάδες των top-5 πρωταθλημάτων
Reuters

Η Μπαρτσελόνα βίωσε έναν ακόμα ευρωπαϊκό αποκλεισμό, μετά την ήττα της στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1). Η… κατηφόρα των Καταλανών χωρίς τον Λιονέλ Μέσι και ο τραγικός απολογισμός κόντρα στις ομάδες των top-5 πρωταθλημάτων.

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, είχε μεγάλο και αρνητικό αντίκτυπο στους Καταλανούς, ειδικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την ώρα που οι «μπλαουγκράνα» του Τσάβι, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της La Liga, η κατάσταση… εκτός συνόρων είναι εντελώς διαφορετική.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την ημέρα που ο Λιονέλ Μέσι έφυγε από το “Καμπ Νου”, η Μπαρτσελόνα δεν έχει προκριθεί στους ομίλους του Champions League, ενώ αποκλείσθηκε πρόωρα από την συνέχεια του Europa League, τόσο πέρυσι στα προημιτελικά, όσο κι εφέτος στους «16», μετά την ήττα που γνώρισε με 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Ο αποκλεισμός από την ομάδα του Μάντσεστερ στους «32» του Europa League ήρθε για να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση που βιώνει η ομάδα του Τσάβι τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στα 15 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι σε ομάδες των top-5 πρωταθλημάτων, οι «μπλαουγκράνα» μετρούν μόλις μια νίκη, πέντε ισοπαλίες και εννέα ήττες. Μοναδικό θετκό αποτέλεσμα, το 4-2 στην έδρα της Νάπολι.

Πριν από αυτό τον αρνητικό απολογισμό, είχε 31 νίκες,10 ισοπαλίες και μόλις 9 ήττες στα τελευταία 50 παιχνίδια απέναντι στις ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων.

Τα 15 τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα απέναντι στις ομάδες των top-5 πρωταθλημάτων

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 0-3

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 1-1

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 0-3

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 3-0

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1

Νάπολι – Μπαρτσελόνα 2-4

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1

Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 2-0

Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-0

Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 0-3

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 2-1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις