Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Παρί: “Η διαιτησία ήταν πολύ καλή”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η αμφιλεγόμενη διαιτησία του Ντενίς Αϊτεκίν στη συνάντηση της Βαρκελώνης δεν πέρασε απαρατήρητη στη Γερμανία. Ηταν πρωταγωνιστής στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως λόγω της πέναλτυ υπέρ του Λουίς Σουάρες. Ο Γερμανοί ήταν επικριτικοί για τον επιχειρηματία που γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη.

“Ο Αϊτεκίν διευκόλυνε την πρόκριση της Μπαρτσελόνα”, είχε τίτλο η καθημερινή εφημερίδα Tagesspiegel στην online έκδοση της. “Ο Αϊτεκίν είχε πολλά προβλήματα για τον έλεγχο του αγώνα στο τέλος. Το δεύτερο πέναλτι δεν υπήρχε, το πρώτο ήταν συζητήσιμο. Ως συνήθως, το φαβορί είχε την τύχη με το μέρος του την κατάλληλη στιγμή”.

Η διάσημη εφημερίδα Handelsblatt πρόσθεσε: “Ο Αϊτεκίν στο προσκήνιο μετά το 6-1”, ενώ περισσότερο κριτική ήταν η εφημερίδα 11Freunde, που περιέγραψε την σκηνή του πέναλτι του Σουάρες με αυτές τις λέξεις: “Είναι σαφές, το πέναλτι στο 90 ήταν ένα αστείο. Ένα άσχημο αστείο”.

Ωστόσο, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου υποστηρίζει τις ενέργειες του διαιτητή. Πηγές της αναφέρουν στην εφημερίδα “πολύ καλή” την διαιτησία στο Camp Nou. Επιπλέον, δικαιολογούν το πέναλτι στον Σουάρες , σημειώνοντας ότι πήγε σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ο ίδιος ο Αϊτεκίν δεν σχολίασε την παρουσία του, λόγω των κανονισμών της UEFA, που εμποδίζουν τους διαιτητές να κάνουν δηλώσεις, αλλά αρκετοί διάσημοι στη Γερμανία το έκαναν. Λόταρ Ματέους έγραψε: “Δεν ήταν πέναλτι του Σουάρες”, ενώ ο εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μάικ Μπάρθελ, προχώρησε ακόμη περισσότερο: “Αυτό που έκανε είναι ένα σκάνδαλο”, ήταν τα λόγια του στο Twitter.

Στη Γερμανία θεωρείται ένας από τους καλύτερους διαιτητές, έχει σφυρίξει συνολικά 125 παιχνίδια στην Bundesliga και 32 στην Ευρώπη, όπου θεωρείται ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους και έχει ακόμα δώδεκα χρόνια για να φθάσει το όριο ηλικίας των 50 ετών που επιβάλλονται από την UEFA στους διαιτητές.

Έξω από το γήπεδο είναι επιτυχημένος. Είναι οικονομολόγος, που διοικεί μία επιχείρηση στο Διαδίκτυο με 75 υπαλλήλους. Προπονείται τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, έχει προσωπικό γυμναστή, και έχει ένα ένα διάδρομο στο γραφείο του. Το μυστικό του; “Η επικοινωνία”, εξηγεί. “Και η αυθεντικότητα. Δεν είμαι κάποιος που θα κοιτάξει στον καθρέφτη για να δει τι επίδραση που έχει. Θα ήταν γελοίο”.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε