Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν: «Μαγικός» Εμπαπέ και θρίαμβος στο Καμπ Νου με ντόρτια (video)

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν: «Μαγικός» Εμπαπέ και θρίαμβος στο Καμπ Νου με ντόρτια (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να σημειώνει χατ-τρικ και να κάνει θαύματα, η Παρί Σεν Ζερμέν διέσυρε στο Καμπ Νου την Μπαρτσελόνα με 1-4 στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League και βρίσκεται από σήμερα στην προημιτελική φάση.

Ίσως τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της στο Champions League πέτυχε η Παρί Σεν Ζερμέν – κι ας έλειπαν οι Νεϊμάρι και Ντι Μαρία- στο «Καμπ Νου» επικρατώντας 4-1 της Μπαρτσελόνα με την ρεβάνς της 10ης Μαρτίου στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού αποκτά πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να γενικότερα να τρέξουν παίζοντας γρήγορα με την Παρί να προσπαθεί ν αιφνιδιάσει στο 2′, αλλά τον Τερ Στέγκεν να γλιτώνει μόνος του το «τσαφ» που έκανε προ του Εμπαπέ, ενώ στο 14′ ο Ικάρντι έχασε απίστευτο τετ-α-τετ για να βάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο ματς η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να προηγηθεί με το πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Γιόγκ και εκτέλεσε εύστοχα ο Μέσι στο 27΄, σκοράροντας για 17η σερί σεζόν στη διοργάνωση (!) ενώ στο 28′ ο Αργεντινός έκανε φοβερή προσπάθεια προσφέροντας έτοιμος γκολ στον Ντεμπελέ που πλάσαρε όμως αναιμικά και ο Νάβας μπλόκαρε. Η «απάντηση» της Παρί ήταν άμεση αφού στο 32΄  ισοφάρισε με το σουτ του Εμπαπέ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Βεράτι, μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκα ξανά πιο δυνατά και στο 51′ ο Τερ Στέγκεν γλίτωσε την εστία του από παραβίαση με μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Κεν. Το μεγάλο «αστέρι» της Παρί όμως «χτύπησε» ξανά στο 65΄ για να έρθει πέντε λεπτά μετά ο Κιν και να «γράψει» το 3-1 με κεφαλιά ρίχνοντας οριστικά στο καναβάτσο τους Καταλανούς, πριν έρθει στο 85′ ξανά ο Εμπαπέ να ολοκληρώσει το χατ-τρικ του, υπογράφοντας το τελικό 1-4 και την πρόκριση -αν δε συμβεί κάτι απίστευτο στη Γαλλία- ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον θρυλικό Αντρέι Σεφτσένκο που σημειώνει χατ-τρικ σε αυτό το γήπεδο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις