Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Πόρτο 2-1 και Φέγενορντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 για τον 5ο όμιλο στο Champions League

Μπαρτσελόνα – Πόρτο 2-1 και Φέγενορντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 για τον 5ο όμιλο στο Champions League
Reuters

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε να νικήσει εντός έδρας την Πόρτο (2-1) αλλά έστω κι έτσι εξασφάλισε μια θέση για τους “16” του Champions League, αφήνοντας τους “δράκους” και την Σαχτάρ να ξεκαθαρίσουν τις… διαφορές τους στο φινάλε του 5ου ομίλου, στο μεταξύ τους ματς στο “Ντραγκάο”. Για τον 5ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με τη νίκη από την έδρα της Αϊτχόφεν και προκρίθηκε, παίρνοντας μαζί της και την Λάτσιο. Στο Europa League θα συνεχίσουν οι Ολλανδοί.

Πρόκριση στην επόμενη φάση του Champiosn League με πρωτιά για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν εντός έδρας της Πόρτο με 2-1 και έφτασαν τους 12 βαθμούς στον 8ο όμιλο, αφήνοντας ένα… χαμό πίσω τους!

Η Πόρτο παρέμεινε στους 9 βαθμούς, αλλά είδε την Σαχτάρ Ντόνετσκ να την φτάνει, μετά τη νίκη που πήρα οι Ουκρανοί επί της Αντβέρπ (1-0). Αυτό σημαίνει πως το Πόρτο – Σαχτάρ για την τελευταία αγωνιστική, θα κρίνει ποια από τις δυο ομάδες θα πάρει το δεύτερο “εισιτήριο” για τους “16” του Champions League και ποια θα “υποβιβαστεί” στο Europa League.

Σε ματς για τον 5ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με 3-1 από την έδρα της Φέγενορντ, έφτασε τους 11 βαθμούς και “παρέσυρε” την Λάτσιο (10 β.) στους “16” του Champions League. Οι Ολλανδοί (6 b.) πήραν το “εισιτήριο” για το Europa League, αφού η Σέλτικ ηττήθηκε στο “Ολίμπικο (2-0) και παρέμεινε στον 1 βαθμό, μένοντας έτσι εκτός Ευρώπης.

Μπαρτσελόνα – Πόρτο 2-1 για τον 8ο όμιλο

Η Μπαρτσελόνα είχε το… πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά η Πόρτο -παρά την πίεση που δέχθηκε- αμύνθηκε αποτελεσματικά. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να στγείλουν την μπάλα στα δίχτυα στο 27′ με τον Ταρεμί,μ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Μπαρτσελόνα “σοβαρεύτηκε”, ισοφάρισε δυο λεπτά μετά με τον Κανσέλο, ενώ έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Οι Καταλανοί μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας δοκάρι με τον Ζοάο Φέλιξ. Ανάλογη ήταν η κατάληξη στην προσπάθεια του Πορτογάλου και στο 54′. Η… τρίτη και φαρμακερή ήρθε στο 57′ και έφερε και την ανατροπή του σκορ (2-1) για τους “μπλαουγκράνα”.

Φέγενορντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 για τον 5ο όμιλο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε… δύσκολα στην έδρα της Φέγενορντ, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για να βάλουν γκολ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι “ροχιμπλάνκος” άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Γκιρντούιδα.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα είχε κι άλλες ευκαιρίες για να φτάσει και σε άλλο τέρμα.

Στο 57’ o Μπάριος σήκωσε για τον Ερμόσο, ο οποίος με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό βολέ νίκησε τον Μπάιλοβ για το 0-2. Η Φέγενορντ δεν το έβαλε κάτω και στο 77′ μείωσε σε 2-1 με τον Βάιφερ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η Ατλέτικο Μαδρίτης όμως “κλείδωσε” τη νίκη στο 81′ με το αυτογκόλ του Χιμένες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις