Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντονέτσκ 2-1 και Φέγενορντ – Λάτσιο 3-1 για τους ομίλους του Champions League

Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντονέτσκ 2-1 και Φέγενορντ – Λάτσιο 3-1 για τους ομίλους του Champions League
Reuters

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 3/3 στη φάση των ομίλων του Champions League, επικρατώντας εντός έδρας της Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-1) για το 8ο γκρουπ. Σημαντική νίκη επί της Λάτσιο με 3-1 πήρε η Φέγενορντ στο Ρότερνταμ, στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει ένα από τα δυο “εισιτήρια” του 5ου ομίλου, για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League είναι η Μπαρτσελόνα, που νίκησε εντός έδρας την Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-1, σε ματς για την 3η αγωνιστική στον 8ο όμιλο. Οι Καταλανοί έφτασαν τους 9 βαθμούς, αφήνοντας τους Ουκρανούς στους 3 β.. Την ίδια στιγμή, η Φέγενορντ επικρατούσε της Λάτσιο με 3-1 στο Ρότερνταν. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Ολλανδίας ξεπέρασε τους “λατσιάλι” στον 5ο όμιλο, αφήνοντάς τους στο -2.

Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1

Αν και αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, η Μπαρτσελόνα είχε από τα πρώτα λεπτά το… πάνω χέρι και κατάφερε να κάνει το 1-0 κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ στο 28′. Μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Φερμίν έπιασε ένα γυριστό, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Φεράν Τόρες πήρε το “ριμπάουντ” και άνοιξε το σκορ, με το VAR να εγκρίνει το τέρμα και τον παίκτη να το αφιερώνει στη γιαγιά του, που έχει φύγει από τη ζωή.. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους “μπλαουγκράνα” να έχουν κάνει το 2-0, μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του Φερμίν (36′).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα πέτυχε γκολ στο 59′ με τον Φεράν Τόρες, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και τέσσερα λεπτά μετά δέχθηκε την ισοφάριση από το υπέροχο γκολ του Σουντάκοφ. Οι Καταλανοί έφτασαν στη νίκη, αν και είδαν στο 83′ το γυριστό σουτ του Στεπανένκο να στέλνει την μπάλα περίπου δυο μέτρα δίπλα από την εστία των γηπεδούχων. Στα τελευταία λεπτά, οι δυο ομάδες πίεσαν για το γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Φέγενορντ – Λάτσιο 3-1

Η Φέγενορντ έπαιξε επιθετικά, είδε στο 25′ το γκολ του Χομένες να ακυρώνεται από το VAR ως οφσάιντ, τέσσερα λεπτά μετά ζήτησε πέναλτι -για χέρι μετά από μακρινό σουτ- με την… τεχνολογία να μην την δικαιώνει, αλλά τελικά κατάφερε στο 31′ να φτάσει το 1-0 κόντρα στην Λάτσιο.

Ο Χιμένες έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή της ομάδας της Ρώμης, γύρισε υπέροχα το σώμα του και έστειλε τη μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία της εστίας του Προβεντέλ, ανοίγοντας το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση και -μάλιστα- δέχθηκαν και το 2-0 στο 45+2 από τον Ζερούκι.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε άλλα δυο γκολ. Η Φέγενορντ έφτασε στο 3-0 με το δεύτερο τέρμα του Χιμένες στην αναμέτρηση, ενώ στο 83′ ο Πέδρο διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική στο Champions League, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις