Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα: Στα “μαχαίρια” παίκτες και διοίκηση για τις μειώσεις

Μπαρτσελόνα: Στα “μαχαίρια” παίκτες και διοίκηση για τις μειώσεις
ΦΩΤΟ Reuters

Αρνητική ήταν η στάση των παικτών της Μπαρτσελόνα στις μειώσεις μισθών που πρότεινε η διοίκηση, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, και οι δύο πλευρές φαίνεται να οδηγούνται σε σύγκρουση. 

H πρόθεση της Μπαρτσελόνα να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών ήταν γνωστή εδώ και ημέρες, καθώς οι οικονομικές απώλειες λόγω του κορονοϊού έχουν δημιουργήσει πρόβλημα για το πως θα καλυφθεί το μπάτζετ της σεζόν. 

Οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας όμως, που αρχικά είχαν φανεί θετικοί, απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης, με δημοσιεύματα της “Sport” και της “Αs” να κάνουν λόγο για περικοπές ύψους 50-70%, τις οποίες δεν έδειξαν διατεθειμένοι να συζητήσουν οι παίκτες. 

Τεταμένο φαίνεται πως είναι το κλίμα και στην ομάδα μπάσκετ των “μπλαουγκράνα”, όπου μετά την ενημέρωση για μεγάλες περικοπές, υπήρξαν και οι ανάλογες αντιδράσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει η “Mundo Deportivo”, με μερίδα των παικτών ωστόσο να υποχωρεί και να δίνει τη συγκατάθεσή της στο μέτρο της διοίκησης, αλλά άλλους να δείχνουν, όπως και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, διάθεση να κινηθούν ακόμα και νομικά ώστε να διεκδικήσουν ατομικά τα χρήματά τους. 

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως δεν θα κάνει εύκολα πίσω, καθώς δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει στη μείωση χωρίς την συγκατάθεση των παικτών, πατώντας πάνω στο νομικό δικαίωμα που έχει μετά την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που υπάρχει στην Ισπανία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις