Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: «Δέχομαι συνεχώς επιθέσεις από πρόεδρο αντίπαλης ομάδας»

Μπαρτζώκας: «Δέχομαι συνεχώς επιθέσεις από πρόεδρο αντίπαλης ομάδας»
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του μπάσκετ για το 2024, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 69-58 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο τέλος στις καλές σχέσεις στο εσωτερικό της ομάδας, ενώ άφησε και ένα καρφί για πρόεδρο αντίπαλης ομάδας

Ο Μπαρτζώκας πήρε αγκαλιά τον Λαρεντζάκη μετά το ματς, ενώ όλοι οι παίκτες έπεσαν πάνω τους στις δηλώσεις, με τον ίδιο τον προπονητή των Πειραιωτών να επισημαίνει ότι είναι όλοι αγαπημένοι στα αποδυτήρια.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Δεχθήκαμε 58 πόντους, ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα. Αν εξαιρέσουμε τα τρίποντα του Μήτογλου που είπαμε να τα προσέξουμε. ήμασταν πολύ σταθεροί αμυντικά και πολύ συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και θεωρώ κερδίσαμε δίκαια» . 

Για την σημασία του τρίτου συνεχόμενου Κυπέλλου: «Νομίζω ότι είναι φανερό πως κάθε τίτλος είναι σημαντικός για την ομάδα. Κυρίως με τα όσα έχουμε ακούσει τελευταία, ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια των παικτών και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια» . 

Για την αγκαλιά με τον Λαρεντζάκη: «Είμαστε αγαπημένοι με τον Γιαννούλη, όπως είμαστε όλοι στον Ολυμπιακό»

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε ένα καρφί για πρόεδρο αντίπαλης ομάδας.

Αρχικά για το παιχνίδι και τη νίκη στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση και σκληρές άμυνες. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε πολύ αμυντικά. Η δικιά μας άμυνα ήταν όπως πάντα πολύ συμπαγής, δεχθήκαμε 58 πόντους και θα μπορούσαμε να δεχθούμε και λιγότερους. Το να περιορίσεις τον Παναθηναϊκό με τόσο επιθετικό ταλέντο δείχνει προσήλωση και συγκέντρωση αλλά και κλάση των παικτών μας. Αυτοί πρέπει να κοντρολάρουν τα συναισθήματά τους και να παίξουν με αυτοπεποίθηση. Να παίζουν για τη φανέλα και το κλαμπ. Και εμείς έχουμε ένα τέτοιο κορμό. Έχουν συνηθίσει να το κάνουν αυτό, να παίζουν πρώτα για την ομάδα. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτούς τους παίκτες και είναι ευλογία αυτό για έναν προπονητή

Ευχαριστώ τους πάντες, όλους όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα και λύνουν προβλήματα και φυσικά τους φιλάθλους μας. Αφιερώνω το τρόπαιο στον αγαπημένο μας φίλο Βαγγέλη, που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και δίνει καθημερινή μάχη, σημαντικότερες από αυτές που εμείς δίνουμε. Υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά.

Για τους παίκτες του: «Ο Γκος ήταν έξω, όπως και ο Μιλουτίνοφ. Να αφιερώσω και σε αυτούς το τρόπαιο, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια απέναντι σε τρεις πολύ καλές ομάδες. Ο Ράιτ έιναι καινούριος στην ομάδα, δεν ξέρει ποιος είναι ο Σλούκας. Θέλει λίγη προσαρμογή, μπήκε πολύ απότομα στην πληροφορία αυτής της διοργάνωσης και στο πως επεξεργαζόμαστε τα παιχνίδια. Στα 1/16 τρίποντα είπαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σωστά γιατί είχαμε 13 ασίστ σε εκείνο το σημείο. Παίκτες σαν τον Κάνααν και τον Πίτερς θα έβαζαν τα σουτ και άνοιξε η διαφορά.

Για το αν νιώθει αμφισβήτηση: «Δε νιώθω πως έχουμε αμφισβήτηση. Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν στα social media, ο καθένας γράφει ότι θέλει και αμφισβητούνται οι πάντες. Δεν νιώθω μόνος μου, όλοι είναι μαζί μας, έτσι το νιώθω, ο κόσμος, οι πρόεδροι. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αμφισβήτησης από κανέναν από αυτούς που έχουν σημασία. Αν κάποιος τρολάρει είναι μέρος της κοινωνίας μας».

Για το αν το ελληνικό μπάσκετ έχει κάνει βήμα μπροστά: «Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Δε θέλω να είμαι βιαστικός. Αν κάνει το ελληνικό μπάσκετ ένα βήμα μπροστά, αλλά εγώ δέχομαι από πρόεδρο αντίπαλης ομάδας συνεχώς επιθέσεις και δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν είναι η θέση μου ή δεν έχω social media, αυτά είναι μικρά πράγματα αλλά σημαντικά στο να υπάρξει πολιτισμός.

Το ότι υπήρχε κόσμος και των δύο ομάδων και λιγότερο φανατικοί από τα προηγούμενα χρόνια, το ότι οι δύο ομάδες συμφώνησαν και η διαιτησία ήταν καλή και στο 50/50 ήταν ένα βήμα μπροστά. Την επομενη ημέρα ορθώνονται διαφορετικές απόψεις, οπότε καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις