Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: «Κλειδί της νίκης η άμυνα του Τζένκινς πάνω στον Σβεντ»

Μπαρτζώκας: «Κλειδί της νίκης η άμυνα του Τζένκινς πάνω στον Σβεντ»
ΦΩΤΟ Intime

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε πάνω στην πολλή καλή άμυνα που έπαιξε ο Τσαρλς Τζένκινς πάνω στον Αλεξέι Σβεντ στην 3η περίοδο του αγώνα με τη Χίμκι, ως το συστατικό που έφερε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του Τσαρλς Τζένκινς, αλλά και του MVP της αναμέτρησης Κώστα Σλούκα, όσον αφορά την άμυνα.

Τη σημασία της νίκης και ειδικά στο συγκεκριμένο χρόνο που αυτή ήρθε επεσήμανε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Χίμκι. Ως στοιχείο ο Έλληνας τεχνικός ξεχώρισε την άμυνα της ομάδας και συγκεκριμένα πάνω στο «πολυβόλο» που λέγεται Αλεξέι Σβεντ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είμαστε κοντά στο τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague και στο διάστημα αυτό είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι να δώσουμε κόντρα στην Βιλερμπάν εκτός έδρας. Οπότε για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να κλείσουμε τη χρονιά με μια εκτός έδρας νίκη επί της Χίμκι. Όλοι ξέρουν πόσο σεβασμό τρέφω για αυτή την ομάδα, όπως και για όλο τον οργανισμό, τους φιλάθλους και τους παίκτες. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήταν μια καλή νίκη. Όσον αφορά στο κλειδί της νίκης, θεωρώ πως ήταν η αμυντική μας προσπάθεια στην 3η περίοδο, καθώς και η άμυνα του Τζένκινς για 23-24 λεπτά πάνω στον Σβεντ. Γιατί όσο ο Τζένκινς δεν βρισκόταν στο παρκέ ο Σβεντ έδειξε το καταπληκτικό του ταλέντο. Ο Τζένκινς ήταν το κλειδί, όμως, ήταν μια ομαδική προσπάθεια και θέλω δώσω τα εύσημα σε όλους».

Aπό την πλευρά του ο Τσαρλς Τζένκινς έδειξε να αποδέχεται μέχρι… κεραίας όσα είπε ο προπονητής του, δηλώνοντας περήφανος για την άμυνα που έπαιξε.

«Η δουλειά μου είναι να παίζω άμυνα. Κάναμε σπουδαία δουλειά σαν ομάδα, στην τακτική του αγώνα. Ο Σλούκας έκανε σπουδαία δουλειά δημιουργώντας και για τον εαυτό του σουτ, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους. Δεν είμαι σκόρερ. Δουλειά μου είναι να βοηθώ την ομάδα μου στην άμυνα.

Δεν είναι σκέψη μου να βάζω καλάθια, αλλά να δυσκολεύω τους αντιπάλους μας στο πίσω μέρος του παρκέ. Αυτή είναι η δουλειά μου και από αυτό παίρνω… περηφάνια. Αν έχω ελεύθερο σουτ φυσικά και θα το πάρω. Αλλά δεν είναι η αρχική σκέψη μου αυτή. Έχουμε σκόρερ που μπορούν να το κάνουν αυτό… κατά βούληση. Εγώ πρέπει να παίζω άμυνα και για αυτό είμαι εδώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο άσος των «ερυθρόλευκων».

Όσο για τον MVP της αναμέτρησης, Κώστα Σλούκα, δεν αποτέλεσε εξαίρεση, αφού κι αυτός στάθηκε στη βελτίωση της αμυντικής εικόνας στο δεύτερο μέρος ως το στοιχείο που έκρινε το ματς υπέρ του Ολυμπιακού, λέγοντας:

«Στην επίθεση φάνηκε πως ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και είχαμε μια σπουδαία βραδιά. Στην άμυνα βελτιωθήκαμε στην επανάληψη και φεύγουμε από εδώ με μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς.

Νομίζω πως έχουμε την ποιότητα για να βάζουμε αυτά τα σουτ, όμως ακόμα πιο σημαντική ήταν η δημιουργία μας. Όμως, πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο την άμυνά μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις