Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: “Τουλάχιστον τώρα είμαστε περισσότεροι…”

Μπαρτζώκας: “Τουλάχιστον τώρα είμαστε περισσότεροι…”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τη Μόσχα ενόψει του αυριανού αγώνα (3/12, 19:00) με την ΤΣΣΚΑ, για την 12η αγωνιστική της Euroleague, με τον τεχνικός της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, να δηλώνει ευχαριστημένος που τουλάχιστον θα έχει περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του σε σχέση με το προηγούμενο ματς. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε αρχικά για την κατάσταση των “ερυθρόλευκων” μετά τα πέντε κρούσματα κορονοϊού: “Κάθε ημέρα είναι και καλύτερη. Είμαστε σχεδόν όλοι. Ο Χάρισον δεν θα έρθει μαζί μας στο ταξίδι, αλλά όλοι οι άλλοι θα είναι. Φυσικά υπάρχει μια διαφοροποίηση στην φόρμα του καθενός, αλλά τουλάχιστον είμαστε πολύ περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι”.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

“Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που επιτίθεται πολύ στα miss match των αντιπάλων, προσπαθεί να σημαδέψει το παιχνίδι και έχει παίκτες που είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός, και με πλάτη και με πρόσωπο στο καλάθι. Οπότε χρειάζεται καλή προσωπική άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και από κει πέρα στην επίθεση πρέπει να παίξουμε με ρυθμό, ένταση και ταχύτητα. Δεν κυκλοφορούν τη μπάλα όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επειδή έχουν πολύ επιθετικό ταλέντο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε miss match. Για αυτό χρειάζεται αμυντική συνεισφορά από όλους”.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στα φιλικά παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα που δίνει πλέον η ομάδα τις Δευτέρες, αναφερόμενος στο πρώτο κόντρα στον Κολοσσό προχθές: “Είναι ένας συνδυασμός των δύο. Ήταν ένα παιχνίδι που και εγώ δεν περίμενα να είναι τόσο σημαντικό και ουσιαστικό, με την έννοια ότι μας βοηθά να βρούμε ρυθμό, καθώς δεν έχουμε πολλά παιχνίδια και αρκετά παιδιά δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Κυρίως, όμως, ένιωσα πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί με αφορμή αυτό ο Ολυμπιακός συνδράμει για πολύ σημαντικούς, ανθρωπιστικούς λόγους”.

Από την πλευρά του, ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν ένας εκ των τεσσάρων παικτών με κορονοϊό στον Ολυμπιακό δήλωσε για τον ρυθμό της ομάδας του: “Σίγουρα είναι πολύ πιο ευχάριστο και πολύ πιο καλό για την ομάδα να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση. Είμαστε πλέον σχεδόν όλοι, οπότε κάνουμε προπόνηση και προσπαθούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και πρέπει να δώσουμε το 100% για να έχουμε τύχη να νικήσουμε”.

Ο Βεζένκοφ είπε για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού με τα φιλικά παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα: “Σίγουρα είναι μία πάρα πολύ ωραία πρωτοβουλία της ομάδας, μαζί με τις δωρεές που κάνει, για το παιχνίδι που έγινε κόντρα στον Κολοσσό. Είναι πολύ ωραίο που θα συνεχιστεί αυτό, όποτε μας το επιτρέπουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα πρωτόκολλα. Πραγματικά είναι κάτι πολύ ευχάριστο, και εμείς αγωνιζόμαστε και παράλληλα προσφέρουμε στην κοινωνία”.

Αναφορικά στο αυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού επισήμανε: “Είναι σίγουρα ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που βρίσκεται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, με πολύ ταλαντούχους παίκτες. Οπότε πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα καλά για να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες νίκης έχουμε”.

Στο τέλος αναφέρθηκε στα «κλειδιά» της αναμέτρησης λέγοντας: “Πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, να είμαστε σκληροί, να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ και να βγάλουμε ενέργεια και πάθος”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις