Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκη πίστη για αντιστροφή του κλίματος

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκη πίστη για αντιστροφή του κλίματος

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε σήμερα (02/03) για την Ισπανία, όπου αύριο (03/03, 20:00) θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Εκτός από τους τραυματίες, Κώστα Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα στερηθεί και των υπηρεσιών του Γιώργου Πρίντεζη. Ο έμπειρος φόργουορντ ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στην μέση και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Βιτόρια.

Κατά την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων» ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να επιστρέψει με το διπλό. «Φυσικά και πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Κάθε παιχνίδι πιστεύουμε πως μπορούμε να το κερδίσουμε. Αυτό έλειπε, να θεωρούμε πως δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν φυσικά δυσκολίες. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ γρήγορο ρυθμό, είναι πρώτη σε πόντους ανά παιχνίδι προερχόμενους από transition. Θα πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι μέσω της επίθεσής μας, να έχουμε καλή εκτέλεση ώστε να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να παίξουν σε αυτό τον ρυθμό».

Ερωτηθείς για το αν το δεύτερο ημίχρονο με την ΤΣΣΚΑ θα αποτελέσει ένα είδους… οδηγό για τον Ολυμπιακό στο ματς με τους Βάσκους, απάντησε: «Κάποιες φορές έχουμε αντιδράσει ως ομάδα… Παίζουμε επιθετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και εκτελούμε καλά το πλάνο μας. Έχουμε, όμως, και σημεία του παιχνιδιού που είμαστε το τελείως αντίθετο. Αυτή τη σταθερότητα ψάχνουμε όλη τη χρονιά να την βρούμε. Δυστυχώς κάποιες απουσίες δεν μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Πάντως, πιστεύω πως στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε παντού».

Για τις απουσίες, είπε: «Ο Πρίντεζης δεν ταξίδεψε λόγω μυϊκού σπασμού και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Παπανικολάου και Μάρτιν είναι εκτός, ενώ ο Κουφός είναι μαζί μας και θα αγωνιστεί». Για το αν εξακολουθεί να υπάρχει πίστη για πρόκριση στην επόμενη φάση, σχολίασε: «Επειδή δεν υπάρχει το εγχώριο πρωτάθλημα που πάντα παίζει ένα σημαντικό ρόλο, οι παίκτες χρειάζεται να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια στο να μένουν συγκεντρωμένοι και να καταλάβουν το νόημα αυτών των παιχνιδιών. Πρέπει όλοι μαζί να το καταφέρουμε».

«Να αντιδράσουμε»

Ο Αμερικανός γκαρντ, Άαρον Χάρισον, δήλωσε: «Πρέπει να αντιδράσουμε. Γνωρίζουμε τη θέση που βρισκόμαστε, ξέρουμε πως έχουμε κάνει αρκετές σερί ήττες, αλλά σίγουρα εξακολουθούμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Θα βγούμε στο παρκέ και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να νικήσουμε. Στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ κάναμε ένα μεγάλο come back. Είχαμε πολλή ενέργεια και κάναμε ένα μεγάλο σερί. Στον επαγγελματικό αθλητισμό πρέπει να ‘χτίζεις’ πάνω σε κάτι τέτοιο, οπότε θεωρώ πως και εμείς θα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

Όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στα κλειδιά της αναμέτρησης, είπε: «Θα πρέπει να παίξουμε το πιο σκληρά από ότι παίζουν εκείνοι. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που παίζει σκληρά και είναι αθλητική. Όμως, και εμείς είμαστε αθλητική ομάδα, παίζουμε καλά, παίζουμε ομαδικά και είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος για να τον κερδίσεις. Θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε».

Τέλος, για το αν υπάρχει στην ομάδα πίστη για πρόκριση παρά τις εξαιρετικά περιορισμένες πιθανότητες, είπε: «Έχουμε τα πάντα. Ικανότητα, έμπειρους παίκτες… Δεν εγκαταλείπουμε. Θα πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε και να πιστεύουμε ο ένας στον άλλο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις