Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Τα ρεκόρ του Σπανούλη και ο άποντος Πρίντεζης!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Ολυμπιακός δείχνει να περνάει… βίαια -ευτυχώς όχι για τον ίδιο, αλλά για τις αντίπαλες ομάδες- στο επόμενο επίπεδο. Στο επίπεδο που επιτάσσει η νέα Euroleague, αυτό της ταχύτητας και της αστείρευτης παραγωγικότητας.

Με εξαίρεση την πρεμιέρα απέναντι στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός έχει επιθετικό μέσο όρο στις αναμετρήσεις που ακολούθησαν με Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο και Μπασκόνια 92 πόντους, αριθμός που τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους θα φάνταζε απαγορευτικός, λόγω της έμφασης που κυριαρχούσε στην άμυνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν -αν και είναι πολύ νωρίς- ότι οι ασταμάτητες υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά τα νέα δεδομένα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όχι μόνο δεν τους εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειας, αλλά ίσα-ίσα φροντίζουν να τους… φορτίζουν τις μπαταρίες. Δύο ημέρες μετά το θρίαμβο επί της Αρμάνι ήρθε και το πρώτο «διπλό», το οποίο έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δείχνει αναγεννημένος, παρά τα 34 χρόνια του!

 Ο «Kill-Bill» έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο στη νίκη επί της Μπασκόνια τις διαθέσεις του στο κομμάτι της δημιουργίας, μοιράζοντας 7, ενώ τελειώνοντας τον αγώνα με 15 φρόντισε όχι μόνο να πετύχει career high στην Euroleague (10 ήταν το ατομικό ρεκόρ του από τις 11/5/2015 απέναντι στην Λιμόζ), αλλά να προσπεράσει τον Θοδωρή Παπαλουκά (977) στη δεύτερη θέση των κορυφαίων δημιουργών στην ιστορία της Euroleague, μετρώντας πλέον 984! Επόμενος στόχος; Μόνο η κορυφή, εκεί όπου έχει… θρονιαστεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1255.

 Παράλληλα, ο Σπανούλης έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία των Πειραιωτών που μοιράζει 15 ασίστ σε ευρωπαϊκό αγώνα, καθώς και σ` αυτό τον τομέα προσπέρασε τον Θοδωρή Παπαπλουκά, που μετρούσε 14 ασίστ από το 2009 (απέναντι στην Ορλεάν), ενώ οι 15… μοιρασιές τον τοποθετούν στην τρίτη θέση της λίστας της Euroleague με τις περισσότερες σε έναν αγώνα. Πλέον, ο Λαρισαίος γκαρντ «συγκατοικεί» με τους… 15άρηδες Τόμας Ερτέλ, Τέιλορ Ρότσεστ και Τζον Λινεάν. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Μάρκους Ουίλιας (17 ασίστ σε έναν αγώνα) και στην πρώτη ο Στέφαν Γιόβιτς (19).

 H αποψινή βραδιά, όμως, δεν περιορίστηκε σε ρεκόρ μόνο σε ατομικό επίπεδο, καθώς τα 16 εύστοχα τρίποντα που μέτρησε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπασκόνια αποτελούν την καλύτερη του βραδιά από τα 6.75, αφού ξεπέρασαν τα 14 που είχαν φορτώσει το καλάθι της Μπάγερν Μονάχουν το 2013 (5/12) στο «διπλό» με 105-103!

 Ωστόσο, μέσα στη… μέθη των ρεκόρ, ήρθε και ένα αρνητικό σε ατομικό επίπεδο και αφορά τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο πολύτιμος φόργουορντ των Πειραιωτών έμεινε σε απόλυτο μηδέν σε 18 λεπτά συμμετοχής (0/3 δίποντα), κάτι που είχε να συμβεί πέντε ολόκληρα χρόνια στις ευρωπαϊκές παρουσίες του. Τελευταία φορά που ο Πρίντεζης είχε μείνει άποντος σε αγώνα Euroleague ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2011 και συγκεκριμένα στην εκτός έδρας ήττα με 63-64 από την Καντού (σε 14′ είχε 0/3δ., 0/1τρ.), για την 4η αγωνιστική της κανονικής περιόδου 2011-12.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε