Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπενφίκα – Μπριζ 5-1: Πορτογαλικό πάρτι πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League

Μπενφίκα – Μπριζ 5-1: Πορτογαλικό πάρτι πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League

Η Μπενφίκα πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου διέλυσε την Μπριζ με 5-1 στην Πορτογαλία και διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στους Βέλγους.

Η Μπενφικά είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι της Μπριζ με 2-0 στο Βέλγιο και έτσι είχε εύκολο έργο στη ρεβάνς της Λισαβόνας.

Οι Πορτογάλοι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ισοπέδωσαν τους Βέλγους με 5-1 και έγιναν η πρώτη ομάδα που τσέκαρε το εισιτήριο για τα φετινά προημιτελικά του Champions League.

Η «σεμνή τελετή» στην πορτογαλική πρωτεύουσα είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, όταν οι «Αετοί» πέτυχαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (γκολ και ασίστ από τον Γκονσάλο Ράμος), ενώ ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ με το τέταρτο του γκολ σε ισάριθμα ματς που αγωνίστηκε στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκονσάλο Ράμος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των «Λουζιτανών», ενώ λίγο αργότερα ο Ζοάο Μάριο με το πέναλτι που εκτέλεσε κατάφερε να σκοράρει και στα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του στο Champions League, πιάνοντας την αντίστοιχη επίδοση του σπουδαίου Εουσέμπιο, ο οποίος μετρούσε 5 σερί ματς με γκολ από τον Μάιο του 1963 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1964.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Νέρες στο 78ο λεπτό, ενώ το μόνο που κατάφερε η Μπριζ ήταν να πετύχει το «γκολ της τιμής» με το φοβερό αριστερό βολέ του Μέιγερ στο 87΄.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπαχ (63′ Ζιλμπέρτο), Σίλβα (88′ Βερίσιμο), Οταμέντι (74′ Μοράτο), Γκριμάλντο, Φλορεντίνο, Σικίνιο (63′ Νέρες), Μάριο (75′ Νέβες), Ράφα, Άουρσνες, Ράμος.
ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα (62′ Οντόι), Μέχελε, Σιλά, Μπουκάναν, Νίλσεν, Βάνακεν (75′ Νούσα), Σογουά (75′ Ριτς), Μέιχερ, Γιαρεμτσούκ (62′ Τζουτγκλά), Λανχ (46′ Ονιεντίκα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις