Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 και Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα 3-1 για το Champions League

Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 και Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα 3-1 για το Champions League
Reuters

Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Τζίτζι Ντοναρούμα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των Μπενφίνα και Παρί Σεν Ζερμέν, αντίστοιχα, στο 1-1 που έφεραν οι δυο ομάδες στη Λισαβόνα, για το Champions League – Υπέροχο γκολ ο Λιονέλ Μέσι. Στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, η Γιουβέντους επικράτησε της Μακάμπι Χάιφα (3-1) μέσα στο Τορίνο, με τον Ραμπιό να σημειώνει δυο γκολ.

Με την ισοπαλία αυτή, η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τους 7 βαθμούς στον όμιλο του Champions League, όσους έχει και η Μπενφίκα. Την ίδια στιγμή, η Γιουβέντους “ξεκόλλησε” από το… μηδέν, φτάνοντας τους τρεις βαθμούς και αφήνοντας την Μακάμπι Χάιφα χωρίς νίκη μετά από 3 αγωνιστικές.

Μπενφίκα – Παρί 1-1

Η Μπενφίκα μπήκε “δυνατά” στην αναμέτρηση και μάλιστα ανάγκασε τον Ντοναρούμα να κάνει δυο σημαντικές επεμβάσεις. Η Παρί όμως -κόντρα στη ροή του αγώνα- κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι… έκρυψαν την μπάλα. Ο Εμπαπέ έδωσε στον Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Μέσι, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ -χωρίς σκέψη- από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Η Μπενφίκα προσπάθησε να συνέλθει άμεσα και συνέχισε να πιέζει την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Ντοναρούμε. Ο Ιταλός πορτιέρε είχε μεγάλη επέμβαση στο 37′, σε κοντινό σουτ του Αντόνιο Σίλβα. Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ που έψαχναν στο 42′, με τον Γκονζάλο Ράμος να κάνει το 1-1 με κοντινή κεφαλιά.

Γιουβέντους – Μακάμπι 2-1

Η Γιουβέντους είχε το… πάνω χέρι στην αναμέτρηση με την Μακάμπι Χάιφα και δημιούργησε ευκαιρίες τον Βλάχοβιτς να απειλεί την εστία των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν στο 1-0, με τον Ραμπιό να παίρνει την κάθετη μπαλιά και να ανοίγει το σκορ.

Η Γιουβέντους μπήκε “δυνατά” και στην επανάληψη και στο 49′ κατάφερε να διπλασιάσει τα γκολ της. Ο Βλάχοβιτς δέχθηκε την κάθετη και πλάσαρε ψύχραιμα για το 2-0. Ο Σέρβος επιθετικός συνέχισε να απειλεί την αντίπαλη εστία, στο 64’΄σκόραρε ξανά, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ του ως οφσάιντ.

Η Μακάμπι Χάιφ αέδωσε και πάλι ενδιαφέρον στην αναμέτρηση μειώνοντας σε 2-1 με τον Νταβίντ (75′), αλλά ο Ραμπιό σημείωσε δεύτερο γκολ στο 83′, σκοράροντας με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντι μαρία και διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις