Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπεσίκτας – Ολυμπιακός: Ντροπιαστικός αποκλεισμός! “Ερυθρόλευκος” διασυρμός [vids]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός παρόλο που έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και χρειαζόταν ένα γκολ για να προκριθεί, κατάφερε να δεχθεί δύο από την Μπεσίκτας και να χάσει 4-1, στην Κωνσταντινούπολη.

Το live του αγώνα

Η Μπεσίκτας κατόρθωσε να αποκαλύψει όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού ντροπιάζοντάς τον! Ηταν καλύτερη του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ήταν ψύχραιμη και σαν… κόμπρα χτύπησε στον αδύναμο κρίκο Λεάλι! 

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 30′ δεν είχε ούτε μία τελική και ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, από την Μπεσίκτας που μπήκε στο “Vodafone Arena” και τον… κατάπιε!

Γρήγορα – γρήγορα η τουρκική ομάδα άνοιξε το σκορ! Στο 10′ η μπάλα έφτασε στον Ταλίσκα δεξιά -αφού την έχασε με τάκλινγκ ο Φορτούνης- και ανενόχλητος έβγαλε τη σέντρα “καρφί” για το κεφάλι του Αμπουμπακάρ που την έστειλε στα δίχτυα. Βέβαια, είχε προηγηθεί η κακή σκέψη του Λεάλι, ο οποίος στην αμέσως προηγούμενη φάση και όταν η μπάλα είχε ψηλοκρεμαστή τροχιά αποφάσισε να μη βγει…

 

 

Το 2-0 δεν άργησε για την καταιγιστική Μπεσίκτας. Στο 22′ ο Κουαρέσμα έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Μπάμπελ έκανε το κοντρόλ και τελείωσε τον Λεάλι, που έχει ευθύνη, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του.

 

 

Ο Ολυμπιακός “απάντησε” γρήγορα και το οφείλει στον Μανθάτη που ήταν ο καλύτερός του παίκτης στο γήπεδο. Στο 31′ διεκδίκησε την μπάλα και την έκλεψε από αριστερά, έδωσε στον Σισοκό κι αυτός με σέντρα βρήκε τον Ελιουνούσι, ο οποίος με εκπληκτικό βολ πλανέ έστειλε τον Φάμπρι να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα.

 

 

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης και απέκτησαν ακόμη περισσότερες ελπίδες όταν βρέθηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα… Στο 39′ η Μπεσίκτας βρέθηκε με 10 παίκτες στο γήπεδο, καθώς σωστά αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη ο Αμπουμπακάρ για κουτουλιά στον Ρέτσο.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε χαμηλά την μπάλα και είχε τον έλεγχο του αγώνα και η άμυνα της Μπεσίκτας εμφάνιζε τα πρώτα της ελαττώματα. Στο 58′ σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη από τα πλάγια και αριστερά έδιωξε εντυπωσιακά ο Φάμπρι.

Οι “ερυθρόλευκοι” όμως αδυνατούσαν να κάνουν παιχνίδι. Είχαν πρόβλημα στην κάθετη πάσα και δεν απέφυγαν τα πολλά λάθη και τις βεβιασμένες επιλογές. Ο Ολυμπιακός ναι με δεν είχε απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αν δεν έκανε και νέο λάθος ο Ιταλός γκολκίπερ θα παρέμενε μέσα στην πρόκριση μέχρι το τέλος. Ο Λεάλι στο 75′ δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει την μπάλα στο σουτ του Μπάμπελ (3-1), που αμέσως πριν κέρδισε τον Ρέτσο στον “αέρα”…

 

 

Οι Τούρκοι όμως ήθελαν να γλεντήσουν κι άλλο και να τρολάρουν τον Ολυμπιακό με… συρτάκι από τα μεγάφωνα. Και τα κατάφεραν. Εξέθεσαν τους “ερυθρόλευκους” που έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 84′, λίγο αφού μπήκε στο παιχνίδι ο Τζενκ Τοσούν πήρε την κάθετη από τον Ταλίσκα και στο τετ-α-τετ με τον Λεάλι πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ιταλό και έκανε το 4-1.

 

 

Ο “Ζορμπάς” ακούστηκε μετά το γκολ, όπως και μετά τη λήξη.  

 

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Εζιακούπ (60′ Νεσίπ Ουϊσάλ), Ταλίσκα (90+1′ Ινλέρ), Κουαρέσμα (82′ Τοσούν), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76′ Μαρτίνς), Καμπιάσο (67′ Μαρίν), Φορτούνης, Μανθάτης (56′ Σεμπά), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε