Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Μπλεξίματα” για τον Ρικ Πιτίνο – Απειλείται με νέα τιμωρία από το NCAA

Πιτίνο
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες από το NCAA, για την πολυτάραχη θητεία του στον πάγκο του κολεγίου Λούιβιλ, και ίσως τιμωρηθεί εκ νέου, λίγο καιρό μόλις μετά την επιστροφή του.

Η παράνομη προσέγγιση του Ράιαν Μπόουεν, στον οποίος δόθηκαν 25.000 δολάρια ώστε να επιλέξει το κολέγιο του Λούιβιλ για να αγωνιστεί, είναι ο νέος “βραχνάς” που αντιμετωπίζει ο Ρικ Πιτίνο.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, που ήταν τιμωρημένος από το NCAA, επέστρεψε στο κολεγιακό πρωτάθλημα μετά τη νέα -σύντομη- περιπέτειά του στον πάγκο του “τριφυλλιού”, για να αναλάβει το κολέγιο της Αϊόνα, αλλά φαίνεται πως οι εκκρεμότητές του με τη δικαιοσύνη δεν έχουν κλείσει ακόμα.

Το Λούιβιλ κατηγορεί ξανά τον Πιτίνο ότι ενώ γνώριζε για την παράνομη προσέγγιση του Μπόουεν εκείνη την περίοδο, δεν το κατήγγειλε στο NCAA.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο 67χρονος τεχνικός κινδυνεύει να μείνει μακρυά από τους πάγκους για αρκετό καιρό, αφού η μέγιστη τιμωρία είναι ο αποκλεισμός για το μισό της σεζόν, συν τους περιοριστικούς όρους που θα του επιβληθούν για το πως θα προσεγγίζει παίκτες, κάτι που φυσικά επηρεάζει και το κολέγιο της Αϊόνα που έχει συνάψει συνεργασία μαζί του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις