Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε: Δεκαετής αποκλεισμός στην Νιγηριανή σπρίντερ

Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε: Δεκαετής αποκλεισμός στην Νιγηριανή σπρίντερ
Reuters

Η Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, είδε την “προσπάθεια” της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να μένει στη… μέση και πλέον δέχθηκε μια τιμωρία που στην ουσία τελειώνει την καριέρα της.

Η Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε είχε βγει θετική σε αυξητική ορμόνη σε αιφνίδιο έλεγχο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον ημιτελικό των 100 μέτρων.

Πλέον, η πειθαρχική επιτροπή της ΙΑΑF, ΑIU (Moνάδα Ακεραιότητας Στίβου) της επέβαλε ποινή αποκλεισμού 10 ετών από την αγωνιστική δράση στην 33χρονη Νιγηριανή σπρίντερ. «Πέντε χρόνια για την παρουσία και χρήση απαγορευμένων ουσιών και πέντε χρόνια για την άρνηση της να συνεργαστεί με την AIU στις έρευνες που έγιναν για την υπόθεση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Οκαγκμπάρε έχει 30 ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πειθαρχικού δικαστηρίου της AIU στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Να αναφέρουμε ότι η Οκαγκμπάρε είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και στο Τόκιο (το 2021) συμμετείχε στους 4ους Ολυμπιακούς της καριέρας της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις