Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μπόστον Σέλτικς: Τα 100 λάθη του Τζέισον Τέιτουμ και το αρνητικό σερί των «Κελτών» σε τελικούς NBA

Μπόστον Σέλτικς: Τα 100 λάθη του Τζέισον Τέιτουμ και το αρνητικό σερί των «Κελτών» σε τελικούς NBA
Reuters

Οι Μπόστον Σέλτικς εντυπωσίασαν μέχρι τους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ, αλλά… υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κι έτσι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην κορυφή μετά από 14 χρόνια.

Αν και ξεκίνησαν τη σειρά των τελικών του ΝΒΑ απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με break (0-1) και πήραν και το πρώτο ματς μέσα στο “Garden” (1-2), οι Μπόστον Σέλτικς απογοήτευσαν και έχασαν τον τίτλο με 4-2.

Οι Σέλτικς δεν είχαν ηττηθεί ποτέ στην ιστορία τους τρεις συνεχόμενες φορές σε τελικούς ΝΒΑ, με το μεγαλύτερο σερί ηττών σε ειρά τελικών να είναι 2 χαμένα ματς. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, το 2010, που οι «Κέλτες» έχασαν τον τίτλο με 2 σερί ήττες από τους Λέικερς σε Game 6 και Game 7.

Την ίδια στιγμή, οι Μπόστον Σέλτικς είδαν το μεγάλο “αστέρι” της ομάδας, Τζέισον Τέιτουμ, να φτάνει σε ένα ατομικό αρνητικό ρεκόρ. Ο νεαρός φόργουορντ είχε “κλειδώσει” από το Game 5 ότι θα έκλεινε την χρονιά ως ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη σε μία σεζόν στα play off, φτάνοντας τα 100 με τα 5 στα οποία υπέπεσε στο Game 6.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Λεμπρόν Τζέιμς με 94 λάθη από την σεζόν 2017/18 με την φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις