Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπουντεσλίγκα: Οι “μεγάλοι” στηρίζουν οικονομικά τους “μικρούς” με 20 εκατ. ευρώ

Μπουντεσλίγκα: Οι “μεγάλοι” στηρίζουν οικονομικά τους “μικρούς” με 20 εκατ. ευρώ
ΦΩΤΟ Reuters

Οι ομάδες του πρωταθλήματος Γερμανίας που συμμετέχουν στο Champions League  θα διαθέσουν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ από τα έσοδά τους για να στηρίξουν τις υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga, αλλά και της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας.

Μία κίνηση αλληλεγγύης και ουσίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Γερμανίας στο Champions League. Οι Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ και Λειψία ανακοίνωσαν πως θα συγκεντρώσουν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί στις υπόλοιπες ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών της χώρας, που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα λόγω του κορονοϊού. 

“Θέλουμε μαζί με τις άλλες τρεις ομάδες να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλα τα κλαμπ της Bundesliga και της Bundesliga 2. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό οι ισχυροί να υποστηρίζουν τους λιγότερο δυνατούς. Θέλουμε να αποδείξουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο απέναντι σε αυτή την κρίση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Συγκεκριμένα θα διαθέσουν 12,5 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του Champions League και ακόμα 7.5 από τα δικά τους ταμεία, ενώ ταυτόχρονα οι διοικήσεις των Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών και συμφώνησαν για μείωση στις απολαβές τους κατά 20%. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις