Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μπουφόν: «Αυτή είναι απόδειξη ότι πρέπει να πιστέψουμε στα όνειρα»

Μπουφόν: «Αυτή είναι απόδειξη ότι πρέπει να πιστέψουμε στα όνειρα»

Η ηρεμία είναι αρετή. Και στο ποδόσφαιρο. Οι αναπόφευκτοι πανηγυρισμοί των παικτών της Γιουβέντους για την πρόκριση στον τελικό του Κάρντιφ, είχαν αντιστάθμισμα τη «φωνή της λογικής», αυτή του Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Που είδε να παραβιάζεται η εστία του στο 69’ από τον Κιλιάν Μπαμπέ, σταματώντας έτσι το…χρόνο στα 690 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ στο Champions League, αλλά από την άλλη, πανηγύρισε συμμετοχή στον τελικό του Κάρντιφ. Ενώ οι συμπαίκτες του τραγουδούσαν στα αποδυτήρια φωνάζοντας «Εμείς πάμε στο Κάρντιφ,» ο αρχηγός της Γιουβέντους προειδοποιούσε από τις κάμερες:

«Έχουμε φτάσει στο Κάρντιφ, είναι αλήθεια, αλλά δεν λέω ούτε καν ότι ήταν ο πρώτος μας στόχο, γιατί τώρα δεν έχει σημασία πια να φτάσεις στον τελικό. Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος για το δεύτερο τελικό μέσα σε τρία χρόνια και η ζωή είναι ωραία επίσης γι ‘αυτό. Πριν από δύο χρόνια πολλοί πίστευαν ότι εκείνος θα ήταν ο τελευταίος μου τελικός. Και εγώ το σκέφτηκα, αλλά δεν ήμουνα σίγουρος. Η βραδιά αυτή είναι απόδειξη ότι πρέπει να πιστέψουμε στα όνειρά μέχρι την τελευταία ημέρα», είπε ο 39χρονος Ιταλός τερματοφύλακας.

Ο Μπουφόν, αποκάλυψε στη συνέχεια ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας εναντίον της Μονακό. «Ήταν όλα δύσκολα, ανεξάρτητα από το 2-0 του πρώτου αγώνα. Μπήκαμε στο γήπεδο με τις μύτες κάτω, αλλά σίγουρα περάσαμε δύσκολα. Όμως όταν είσαι έτοιμος να αντιδράσεις και έχεις καθαρό κεφάλι, τα καταφέρνεις», τόνισε. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο, ότι και χθες οι δύο πιο έμπειροι παίκτες της Γιουβέντους ήταν καθοριστικοί: Ντάνι Αλβες και Τζανλουίτζι Μπουφόν. Με ηρεμία και τη λογική κάποιου που ξέρει πώς να παίξει κάποια παιχνίδια.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε