Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μπουρούσης: “Δεν φοβάμαι να πάω στην Πόλη”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν μπορούσε να περιμένει το καλοκαίρι… το ΝΒΑ και μια πρόταση για διετές συμβόλαιο και επέλεξε τον Παναθηναϊκό.

Επίσης έπλεξε το εγκώμιο του Τζεντίλε, ενώ τόνισε ότι δεν έχει σκεφτεί ακόμη τι θα κάνει με την Εθνική ομάδα. Μίλησε σε τουρκική ιστοσελίδα και ανέφερε ότι δεν… φοβάται που θα γίνει το Final 4 στην Πόλη.

Διαβάστε τι είπε

Για τη μεταγραφή του Αλεσάντρο Τζεντίλε: «Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε ο Αλεσάντρο στην ομάδα. Τον γνωρίζω καλά επειδή παίξαμε μαζί στην Αρμάνι Μιλάνο και θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή επιλογή η απόκτησή του. Είναι ένας παίκτης που χρειαζόμαστε, αφού μπορεί να συνεισφέρει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας».

Για την απόφασή του να μην πάει στο ΝΒΑ: «Ηθελα να πάω στο ΝΒΑ το περασμένο καλοκαίρι αλλά όχι να καθίσω εκεί για έναν χρόνο. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν πήγα. Προσπάθησα να βρω μια ομάδα που να πρόσφερε διετές συμβόλαιο αλλά έπρεπε να περιμένω περισσότερο».

Για το αν εξακολουθεί να θέλει να πάει στο ΝΒΑ: «Δεν ξέρω ακόμα. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ που έχει παίξει μαζί: «Είναι δύσκολη ερώτηση για να απαντήσω και αυτό διότι ακόμα παίζω μπάσκετ. Θα απαντήσω μόλις τελειώσω την καριέρα μου».

Για το πώς αφομοίωσε τον διαφορετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, από τον πρωταγωνιστικό που είχε στη Μπασκόνια: «Πλέον δεν είναι όλοι οι παίκτες γύρω από εμένα όπως στη Μπασκόνια. Και εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω τη δουλειά που μου ζητάει ο προπονητής.

Για την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό, όπως είχε κάνει και ο Σπανούλης το αντίθετο δρομολόγιο: «Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Ο Σπανούλης έφυγε από τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση είναι διαφορετική για μένα. Έπαιξα πέντε σεζόν σε Μιλάνο, Ρεάλ, Βιτόρια οπότε δεν έχω κάποιο πρόβλημα».

Για όλα όσα γίνονται στην Πόλη και με δεδομένο ότι το Final 4 θα φιλοξενηθεί στην Sinam Erden Arena: «Δεν φοβάμαι να πάω στην Κωνσταντινούπολη. Βλέπεις, όμως, τι έγινε και στο Βερολίνο ή τι γίνεται στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Πρόκειται για μια άσχημη κατάσταση συνολικά για τον κόσμο».

Για την Εθνική Ομάδα: «Ποιος σου είπε να το ρωτήσεις αυτό; Οι Έλληνες δημοσιογράφοι; Είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ για την Εθνική».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε