Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μπράιτον – ΑΕΚ: Με απουσίες για την υπέρβαση

Μπράιτον – ΑΕΚ: Με απουσίες για την υπέρβαση

Η ΑΕΚ ξεκινάει το ταξίδι της στους ομίλους του Europa League με μία τρομερά δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Μπράιτον.

Η τύχη δεν χαμογέλασε στην ΑΕΚ στην κλήρωση των ομίλων του Europa League, μιας και την έφερε στο πιο δύσκολο γκρουπ που θα μπορούσε να φανταστεί. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τους Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον, ομάδες από το υψηλότερο ράφι της Ευρώπης.

Η προσπάθεια της ΑΕΚ αρχίζει με μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, καθώς θα αγωνιστεί κόντρα στην τρομερή Μπράιτον.

Οι απουσίες των δύο βασικών σέντερ μπακ, Βίντα και Μουκουντί, είναι ό,τι χειρότερο απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ταχύτητα και έφεση στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Διαθέσιμοι, αντίθετα, είναι οι Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, όμως ο βαθμός ετοιμότητάς τους δεν παραπέμπει σε 90λεπτη συμμετοχή.

Ο Λιβάι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός, αφού προέρχεται από θλάση και αύριο συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς με την Αντβέρπ (22 Αυγούστου).

Μία πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ θα ήταν οι: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Τσούμπερ, Πόνσε.

Η Μπράιτον είναι εξαιρετικά φορμαρισμένη, αποτελώντας μία από τις καλύτερες ομάδες της Premier League. Εναντίον της ΑΕΚ ίσως κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα της αγγλικής ομάδας και ο Άνσου Φάτι, που έχει αποκτηθεί ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο το Σάββατο στη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαιτητής του αγώνα στην Αγγλία είναι ο Εσθονός Κρίστο Τόβερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις