Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μπρέσια – Ολυμπιακός 12-13: Τεράστιο διπλό και φουλ για πρόκριση στο Final Four του Champions League πόλο ανδρών

Μπρέσια – Ολυμπιακός 12-13: Τεράστιο διπλό και φουλ για πρόκριση στο Final Four του Champions League πόλο ανδρών

Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από την Ιταλία, επικρατώντας της Μπρέσια με 13-11 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση του στα προημιτελικά του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Μπρέσια και την πέταξε εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στο Final Four του πόλο ανδρών.

Αν η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν νικήσει την επόμενη αγωνιστική (23/4) στον Πειραιά τη Φερεντσβάρος, θα βρεθεί “αγκαλιά” με την πρόκριση στο Final Four της Μάλτας.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τέσσερις φορές το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, αλλά δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν, με την Μπρέσια να παίζει γρήγορα και να βρίσκει σε αρκετές περιπτώσεις ανοργάνωτη την ελληνική άμυνα

. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Ιταλοί κατάφεραν να περάσουν αυτοί μπροστά στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση από παίκτες που συνήθως δεν “τραβάνε” το σκορ, όπως ο Αλαφραγκής και ο Γούβης. Μάλιστα με δύο διαδοχικά γκολ του τελευταίου (που χρησιμοποιείται ως κατά συνθήκη φουνταριστός, λόγω της απουσίας του τραυματία Νικολαϊδη), η πειραϊκή ομάδα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 8-7.

Η μάχη συνεχίστηκε ως τα μισά του τρίτου οκταλέπτου, όταν ο Μαξ Ιρβινγκ έδωσε για τελευταία φορά προβάδισμα 10-9 στην Μπρέσια. Ο Παπαναστασίου “απάντησε” άμεσα, αλλά τη διαφορά έκαναν η βελτίωση της “ερυθρόλευκης” άμυνας και δύο διαδοχικά γκολ του Βάμος (αμφότερα σε παίκτη παραπάνω), που έδωσαν για πρώτη φορά διαφορά δύο τερμάτων (12-10) στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Δερβίσης έσωσε πάνω στη γραμμή ένα σίγουρο γκολ των γηπεδούχων, σε μία περίεργη φάση στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, και ο Βάμος με το τρίτο του διαδοχικό γκολ (αυτή τη φορά στα ίσια) ολοκλήρωσε το καθοριστικό 4-0 του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το 13-10, 6΄23΄΄ πριν τη λήξη. Αν και ο Ιρβινγκ μείωσε γρήγορα, οι παίκτες του Κόλιανιν “έβγαλαν” τις άμυνες που έπρεπε, ο Μπίγιατς ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και, το νέο γκολ του Ιρβινγκ στα 17 δευτερόλεπτα απλώς διαμόρφωσε το τελικό 13-12.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 3-4, 2-1.

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο, Ντόλτσε, Φαράλια, Λάζιτς, Τζανάτσα, Μπαλτσαρίνι, Γκουεράτο, Αλεζιάνι, Μάντσι, Ίρβινγκ, Τζίτο, Μασέντσα.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Μπρέσια – Ολυμπιακός 12-13
Μπαρτσελονέτα- Φερεντσβάρος 8-10

Η βαθμολογία του B’ ομίλου
Φερεντσβάρος 9
Ολυμπιακός 6
Μπαρτσελονέτα 3
Μπρέσια 0

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
23/4 Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος
23/4 Μπρέσια – Μπαρτσελονέτα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις