Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: «Άγνωστη ακόμα η φυλακή που μεταφέρεται» λένε οι δικηγόροι της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: «Άγνωστη ακόμα η φυλακή που μεταφέρεται» λένε οι δικηγόροι της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας
Reuters

Η “σταρ” του γυναικείου μπάσκετ των ΗΠΑ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, βρίσκεται σε διαδικασία μεταφοράς σε ρωσικό σωφρονιστικό ίδρυμα, όπου πρόκειται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής εννέα ετών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών που επικυρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.

Δικαστήριο του Κράσνογκορσκ απέρριψε στα τέλη Οκτωβρίου την έφεση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, διατηρώντας την ποινή φυλάκισης εννέα ετών που της είχε επιβληθεί στις 4 Αυγούστου.

Η δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης, η οποία αγωνιζόταν στο ρωσικό πρωτάθλημα, συνελήφθη στις 17 Φεβρουάριο σε αεροδρόμιο της Μόσχας, επειδή είχε στην κατοχή της φυσίγγια ατμού που περιείχαν λάδι κάνναβης, ουσία που είναι απαγορευμένη στη Ρωσία. Καταδικάστηκε για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

«Είναι τώρα καθ’ οδόν προς μια ποινική “αποικία”», δήλωσαν οι δικηγόροι της Γκράινερ στο CNN την Τετάρτη. Οι δικηγόρος της Αμερικανίδας, Μαρία Μπλαγκοβόλινα και Αλεξάντερ Μπόικοφ, τόνισαν πως «δεν έχουμε καμία πληροφορία για την ακριβή τρέχουσα τοποθεσία της ή τον τελικό προορισμό της».

«Σύμφωνα με την τυπική ρωσική διαδικασία, οι δικηγόροι, καθώς και η Πρεσβεία των ΗΠΑ, θα πρέπει να ειδοποιηθούν κατά την άφιξή της στον προορισμό της. Η ειδοποίηση δίνεται μέσω επίσημης αλληλογραφίας και συνήθως διαρκεί έως και δύο εβδομάδες για να ληφθεί.»

Να αναφέρουμε πως στο σχετικό κείμενο, το CNN σχολιάζει πως «… Οι ρωσικές ποινικές αποικίες είναι γνωστές για την έλλειψη υγιεινής και πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη, με τους κρατούμενους να υποβάλλονται συχνά σε χειρωνακτική εργασία»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις