Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: «Διώκεται ποινικά, δεν είναι όμηρος» η θέση του Κρεμλίνου για την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: «Διώκεται ποινικά, δεν είναι όμηρος» η θέση του Κρεμλίνου για την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια
Reuters

Μπορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναφέρει ότι η Ρωσία έχει προφυλακίσει αδικαιολόγητα την πασίγνωστη Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, αλλά το Κρεμλίνο έχει διαφορετική άποψη.

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, η οποία έχει τεθεί υπό κράτηση στη Ρωσία, αντιμετωπίζει ποινική δίωξη, ανέφερε τη Δευτέρα (20/6) το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

«Γιατί να την αποκαλούμε όμηρο; Παραβίασε τον ρωσικό νόμο, τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη», δήλωσε στο RIA ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Δεν πρόκειται για όμηρο», πρόσθεσε.

Η 31χρονη “αστέρας” του WNBA συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχα, για κατοχή φυσιγγίων ατμού που περιείχαν χασισέλαιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Θυμίζουμε ότι η σύλληψη της Μπρίτνεϊ Γκράινερ έγινε σε μία περίοδο, όπου οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο, μετά την εισβολή της χώρας του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν ότι η Γκράινερ είναι πολιτική κρατούμενη, την ώρα που εντείνονται οι… φωνές, που προσπαθούν να βοηθήσουν κι έτσι να υπάρξει λύση και επιστροφή της πασίγνωστης αθλήτριας στις ΗΠΑ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις