Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Το τέλος του εφιάλτη της, το μήνυμα του Μπάιντεν και η ανακούφιση της συζύγου της

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Το τέλος του εφιάλτη της, το μήνυμα του Μπάιντεν και η ανακούφιση της συζύγου της

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ αφέθηκε ελεύθερη μετά από ανταλλαγή κρατουμένων των ΗΠΑ με τη Ρωσία. Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της, με τον Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγο της, Σερέλ, να ετοιμάζονται να την υποδεχθούν.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ από το Οβάλ Γραφείο και στην συνομιλία συμμετείχε και η σύζυγος της Γκράινερ, Σερέλ.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από τη στιγμή της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

«Λίγο νωρίτερα μίλησα με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, Είναι ασφαλής. Βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής με το αεροπλάνο», ανέφερε ο Μπάιντεν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

 

«Αυτοί οι τελευταίοι μήνες ήταν μια κόλαση για την Μπρίτνεϊ και για τη σύζυγό της», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η “οδύσσεια” της Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Η 32χρονη Μπρίτνεϊ Γκράινερ συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή της περιπλέχτηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και την επακόλουθη όξυνση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Η Γκράινερ συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχας όταν στις αποσκευές της βρέθηκαν φυσίγγια ατμού που περιείχαν λάδι κάνναβης, το οποίο απαγορεύεται στη Ρωσία.

Καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου σε εννέα χρόνια κάθειρξης σε σωφρονιστική αποικία με την κατηγορία της κατοχής και λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Είχε δηλώσει ένοχη, αλλά είπε ότι έκανε ένα «ειλικρινές λάθος» και πως δεν είχε σκοπό να παραβεί το νόμο.

Τον περασμένο μήνα οδηγήθηκε σε σωφρονιστική αποικία στη ρωσική περιοχή Μορντόβια για να εκτίσει την ποινή της.

Πλέον η Μπρίτνεϊ Γκράινερ είναι ελεύθερη, με το αμερικανικό μπάσκετ να είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι πίσω το μεγάλο αστέρι της.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις