Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Νάπολι – Αταλάντα 2-3: Έπεσαν από την κορυφή της Serie A’ οι «παρτενοπέι»

Νάπολι – Αταλάντα 2-3: Έπεσαν από την κορυφή της Serie A’ οι «παρτενοπέι»
Reuters

Η Νάπολι δεν βρίσκεται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A. Η Αταλάντα την… γκρέμισε, με τη νίκη της (3-2) μέσα στο “Ντιέγκο Μαραντόνα”. Στην 3η θέση πλέον οι “παρτενοπέι”, μετά και τη νίκη της Ίντερ, νωρίτερα.

Η Μίλαν είναι πλέον η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της Serie A. Η Νάπολι δεν μπόρεσε να νικήσει εντός έδρας την Αταλάντα (3-2) και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση, στο -2 από τους “ροσονέρι” και στο -1 από την Ίντερ.

Η Αταλάντα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή της εικόνα στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα στο “Ντιέγκο Μαραντόνα” και άνοιξε το σκορ στο 7′ με τον Μαλινόφσκι. Η Νάπολι ανέβασε “στροφές”, δέχθηκε φάσεις στην εστία της και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στο 40′ με τον Ζιελίνσκι.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Νάπολι κατάφερε να πάρει… κεφάλι στο σκορ, με τον Μέρτενς να πλασάρει εύστοχα στο 47′. Η Αταλάντα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 52′ είχε δοκάρι, σε κεφαλιά του Ζαπάτα.

Η ομάδα του Γκασπερίνι έβγαλε και πάλι επιθετικό πρόσωπο, στο 60′ ζήτησε χέρι – πέναλτι, αλλά ο διαιτητής (μέσω του onfield review) δεν την δικαίωσε, ενώ στο 65′ ο Οσπίνα έδιωξε με δυσκολία τη νέα κεφαλιά του Οσπίνα. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο επόμενο λεπτό, με τον Ντεμιράλ. Η… ανατροπή της Αταλάντα και το τελικό 3-2 ήρθε στο 71′ με το γκολ του Φρούελ.

Η Νάπολι προσπάθησε να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά οι “παρτενοπέι” δεν άφησαν κενά στην άμυνα τους. Στην κορυφαία τους στιγμή στο 90+3′ , ο Μάριο Ρούι έπιασε ένα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις